Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλουν την επίθεση με χημικά ενάντια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Τη βάρβαρη επίθεση που εξαπέλυσαν απρόκλητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοέμβρη ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που με αποφάσεις των οργάνων τους συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε εκδήλωση - φιέστα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αντί να σκύψει πάνω στα τεράστια προβλήματα της Εκπαίδευσης και να ακούσει με προσοχή μαθητές και εκπαιδευτικούς, προτίμησε να περιχαρακώσει την εκδήλωση και να τη μετατρέψει σε μία κλειστή φιέστα χειροκροτητών της αντιλαϊκής εκπαιδευτικής της πολιτικής. Γι' αυτό και έστειλε τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, εμποδίζοντάς τους να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση που υποτίθεται πως οργανώθηκε γι' αυτούς».

Επίσης, καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης του δήμου, που όση ώρα τα κυβερνητικά ΜΑΤ χτυπούσαν και ψέκαζαν με χημικά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αυτοί χαριεντιζόντουσαν μέσα στο σχολείο με τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη της για την πρωτοφανή επίθεση που, όπως σημειώνει, στόχο είχε να μην ακουστεί η αλήθεια για το «νέο λύκειο» - φροντιστήριο, το οποίο θα βάλει ακόμη περισσότερα εμπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Και τονίζει ότι «το κίνημα των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του, ακόμη πιο δυνατά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, κόντρα στο "νέο λύκειο" - φροντιστήριο, για γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας, για να γίνουν τώρα οι χιλιάδες διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και 10 χρόνια, για την κάλυψη όλων των αναγκών μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

«Τον αποτροπιασμό του και την καταδίκη του για την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν απρόκλητα οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς» εκφράζει και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ