Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Λύτρωση» Ολυμπιακού, «κατρακύλα» ΑΕΚ

Το μεγάλης σημασίας «διπλό» του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, που φέρνει τους «ερυθρόλευκους» μια ανάσα από τη 2η θέση, και η σημαντική νίκη του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ, που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την «Ενωση», ήταν τα πιο χαρακτηριστικά αποτελέσματα στην 11η αγωνιστική της Super League. Την ίδια ώρα, ακάθεκτος συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο ο ΠΑΟΚ, αυξάνοντας τη διαφορά στην κορυφή.

Στο Περιστέρι, σε έναν αγώνα με ένταση, νεύρα και παράπονα εκατέρωθεν για τη διαιτησία του Ευαγγέλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον γηπεδούχο Ατρόμητο, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και πιο δραστήριοι και απειλητικοί επιθετικά, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο από το γκολ του Κουλούρη (43'), στην επανάληψη όμως, χάρη και στην είσοδο του Φορτούνη, αντέδρασαν και έφθασαν στην ανατροπή με σκόρερ τους Καμαρά (48') και Βούκοβιτς στις καθυστερήσεις (93'). Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 57' (2η κίτρινη Μπουσούλατζιτς), φωνάζουν για οφσάιντ στο γκολ του Βούκοβιτς. Παράπονα, κυρίως για φάσεις στο πρώτο μέρος, εξέφρασαν και οι φιλοξενούμενοι.

Στο ελάχιστο ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες της ΑΕΚ για τίτλο μετά τη νέα ήττα της, αυτή τη φορά από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-1 (Καμαρά 27', 51' - Σιμόες 76'). Οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στην 8η θέση και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ η «Ενωση» έπεσε στην 7η θέση και πλέον διέρχεται κρίση, με τους διοικούντες της ομάδας και τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη να προαναγγέλλουν αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό - Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας φαίνεται να μπαίνουν στο «ψυγείο».

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες διατήρησε το εντός έδρας απόλυτο και έφτασε στη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα, 2-0 με αντίπαλο την Ξάνθη, με σκόρερ τους Πρίγιοβιτς (47') και Μαουρίσιο (65') και τον Πασχαλάκη να κρατά ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ σε τουλάχιστον δύο ευκαιρίες των Ακριτών μέχρι το 29', διάστημα κατά το οποίο έδειξαν πιο απειλητικοί στο παιχνίδι.

  • Αλλα αποτελέσματα: Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 5-1, ΟΦΗ - Αρης 1-2, Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 2-0, ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 2-0, Πανιώνιος - Λαμία 1-0.
  • Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 29, Ατρόμητος 24, Ολυμπιακός 23, Παναθηναϊκός 18, Ξάνθη 18, Αρης 17, Πανιώνιος 17, ΑΕΚ 17, Παναιτωλικός 15, Πανιώνιος 14, Λαμία 11, ΠΑΣ Γιάννινα 10, Αστέρας 9, ΟΦΗ 7, Λεβαδειακός 7, Απόλλων 1

Σημείωση: Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός -6 και η ΑΕΚ -3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ