Τρίτη 27 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Παρουσίασε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Την παρουσίαση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου έκανε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέλυσε τις βασικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και αφορούν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τους προπονητές, τις ομοσπονδίες καθώς και όσους προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα. Το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τη μορφή κατεπείγοντος έως τις 3 Δεκέμβρη και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση.

Μεταξύ άλλων το νέο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για συμμετοχή στη διοίκηση των ομάδων πλέον και σε μετόχους στοιχηματικών εταιρειών (εάν διαθέτουν ποσοστό μέχρι 15%). Επίσης, για τις αθλητικές ομοσπονδίες προβλέπει πλαφόν στις θητείες των προέδρων και των γενικών γραμματέων. Ειδικά στο ποδόσφαιρο το νομοσχέδιο ενισχύει περισσότερο το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Παράλληλα προβλέπει βαρύ πρόστιμο σε περίπτωση που μια ομάδα θα μετέχει στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Σε αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο, που θα αφορά και τη διοργανώτρια αρχή, θα κυμαίνεται γύρω στις 100.000 ευρώ ανά αγώνα.

Αντίδραση για το πτυχίο προπονητή

Εξάλλου, στο θέμα του πτυχίου προπονητή το νέο νομοσχέδιο αν και εξισώνει αυτό των ΣΕΦΑΑ (πρώην ΤΕΦΑΑ) με το UEFA B, ωστόσο υποχρεώνει τους πτυχιούχους προπονητές ποδοσφαίρου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε συμμετοχή (με το ανάλογο κόστος) στα σεμινάρια της ΕΠΟ για την απόκτηση του αντίστοιχου UEFA Pro.

Το τελευταίο ζήτημα προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση της Πανελλήνιας Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΠΠΠΕ) που σε ανακοίνωσή της καταθέτει ερωτήματα στον υφυπουργό, αμφισβητώντας το όφελος του μέτρου, όπως εκείνος το παρουσίασε, κατηγορώντας τον πως παίζει «παιχνίδια» στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ