Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμμορία δουλεμπόρων «έγδυνε» πρόσφυγες και μετανάστες

Συμμορία παράνομης διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία και το Λιμενικό. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ενώ συγκατηγορούμενοί τους είναι ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση άλλων 7 μελών της εγκληματικής ομάδας.

Ως προς τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που έχουν διακινηθεί, εκτιμάται πως είναι τουλάχιστον 100, ενώ το συνολικό κόστος για τον μετανάστη αγγίζει τις 4.500 - 5.000 ευρώ, από τα οποία περίπου 1.500 είναι μέχρι τα χερσαία σύνορα και 3.000 - 3.500 για την υπόλοιπη διαδρομή προς τις ακτές της δυτικής Πελοποννήσου και την Ιταλία. Οπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, μετά από πολύμηνη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι άρχισαν τη διακίνηση μεταναστών από τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος «υποδέχονταν» σε σημεία εισόδου στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα κοντά στον ποταμό Εβρο μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφεραν στο εσωτερικό της Ελλάδας με τη χρήση αυτοκινήτων και τους έκρυβαν σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας σε περιοχή της Αττικής. Μετά με φορτηγά τούς μετέφεραν σε παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου (Αχαΐα, Μεσσηνία, Λακωνία), όπου τους επιβίβαζαν σε σκάφη με προορισμό την Ιταλία.

Ακόμη επισημάνθηκε ότι στο σκάφος διαπιστώθηκαν παραλείψεις ασφαλείας, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ζωής για τους επιβαίνοντες, όπως η έλλειψη επαρκών σωσιβίων καθώς και έλλειψη φωτοβολίδων και καπνογόνων, με τα οποία θα εξέπεμπαν σήματα κινδύνου σε περίπτωση ανάγκης. Οπως σημειώθηκε, εάν έβγαιναν στην ανοικτή θάλασσα δεν θα έφταναν στην Ιταλία και θα είχαμε άλλο ένα ναυάγιο σκάφους με μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ