Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εντείνονται οι σχεδιασμοί για την «ανοικοδόμηση»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΓΕΝΕΥΗ.--

Το ισχυρό ενδιαφέρον της ΕΕ για την «επόμενη μέρα» στο Αφγανιστάν αναδεικνύει το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 474 εκατ. ευρώ που η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει στην κυβέρνηση της Καμπούλ, ώστε να δοθεί ώθηση σε «μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα» και στην «αντιμετώπιση της μετανάστευσης και των εκτοπισμών πολιτών», θέμα που αλληλεπιδρά με πολλές αντιλαϊκές επιδιώξεις. Η ΕΕ «στέκεται στο πλευρό του Αφγανιστάν και του λαού του» στις προσπάθειες για την «οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα», ισχυρίστηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Νέβεν Μίμιτσα.

Ο Μίμιτσα μίλησε στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν, που έγινε στη Γενεύη. Πήρε μέρος και ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Στο μεταξύ, ο λαός του Αφγανιστάν εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες των σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών και ενδοαστικών αντιθέσεων, μετρώντας διαρκώς νεκρούς από τη δράση και την «αντιμετώπιση» «τρομοκρατικών οργανώσεων». Την Τρίτη, βομβαρδισμοί αμερικανικών αεροσκαφών προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 30 αμάχων στην περιοχή Γκαρμσίρ της επαρχίας Χελμάντ. Εκπρόσωπος της ΝΑΤΟικής επιχείρησης «Resolute Support» δήλωσε ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη εμφανίστηκαν μετά από αίτημα αφγανικών στρατιωτικών δυνάμεων και θεωρούσαν ότι στην περιοχή δεν υπήρχαν άμαχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ