Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΑΥΤΩΝ»
Καταγγέλλει τις νέες άθλιες μεθοδεύσεις της ομάδας Νταλακογιώργου

Τις απειλές της ομάδας Νταλακογιώργου, απερχόμενου προέδρου της Ενωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), σε βάρος ναυτών, για να αποσπάσει είτε «δηλώσεις μετανοίας» είτε εκβιαστικά την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες της ΠΕΝΕΝ που γίνονται αυτό το διάστημα, κατήγγειλε στην Εφορευτική Επιτροπή ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, επικεφαλής του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών».

Στην καταγγελία επισημαίνεται:

«Μετά την άθλια μεθόδευση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, με επικεφαλής τον Αντώνη Νταλακογιώργο, με διάφορα προσχήματα αποκλείστηκε από τις αρχαιρεσίες ο "Αγωνιστικός Συνδυασμός Ναυτών".

Την ίδια ώρα ο Α. Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, με την περιθωριακή ομάδα που συγκροτεί το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ εκβιάζει - απειλεί ναύτες επιδιώκοντας να κάνουν δηλώσεις μετανοίας/αποχώρησης από τον "Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών", προαναγγέλλοντας με δελτίο Τύπου "βροχή παραιτήσεων ναυτών" με στόχο τον εκφοβισμό των υποψηφίων του "Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών", αλλά και γενικότερα τους ναύτες, τα μέλη του σωματείου μας».

Να σημειωθεί ότι θεωρώντας το σωματείο τσιφλίκι τους, ο Α. Νταλακογιώργος και η ομάδα του χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της ΠΕΝΕΝ για να επιτεθούν στον «Αγωνιστικό Συνδυασμό Ναυτών». Ενδεικτικό για τις πιέσεις που ασκούν στους ναύτες - με τις πλάτες των εφοπλιστών - είναι ότι κάνουν λόγο για δήλωση αποχώρησης από υποψηφίους του «Αγωνιστικού Συνδυασμού» και προκλητικά προαναγγέλλουν ότι «ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες»!

Στη συνέχεια της καταγγελίας του, ο Γ. Μαραγκουδάκης επισημαίνει: «Την ίδια ώρα, η τυχοδιωκτική - περιθωριακή ομάδα του Α. Νταλακογιώργου, αξιοποιώντας τους δεσμούς της με τους εφοπλιστές, παρεμβαίνει στα καράβια, εκβιάζει - απειλεί και ζητά από τους ναύτες τα ψηφοδέλτια των αρχαιρεσιών της ΠΕΝΕΝ. Χαρακτηριστικά, σήμερα (σ.σ. χτες) Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018, ο Αποστόλης Μπανάσιος, ταμίας της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, απαιτούσε από ναύτες να του δώσουν τα ψηφοδέλτια των αρχαιρεσιών στα πορθμεία "Γεώργιος", "Αίολος", "Αλκυών" κ.α., στην Αιδηψό και στον Αγιόκαμπο Εύβοιας.

Η σαπίλα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού καθρεπτίζεται απόλυτα στο προεδρείο της ΠΕΝΕΝ. Η βρώμικη μεθόδευση του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ φέρνει στη μνήμη των ναυτών τις πιο σκοτεινές εποχές παρέμβασης στο εργατικό κίνημα, του Μανιαδάκη, του Μακρή - Θεοδώρου και των απογόνων τους στην ΠΕΝΕΝ, στην ΠΝΟ και σε άλλα σωματεία - σφραγίδες. Οι διαβλητές, νόθες διαδικασίες δεν πρόκειται να ανακόψουν την ενίσχυση του "Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών" και γενικότερα του κλάδου των ναυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ