Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα Τετάρτη το ΣΕΤΗΠ

Ενάντια σε συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς στην αποθήκη

Τετράωρη στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.) στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην Πάρνηθα κήρυξε για σήμερα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) ενάντια στη δίωξη εργαζόμενου για τη συνδικαλιστική του δράση και για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς στις αποθήκες. Την ώρα της στάσης εργασίας το ΣΕΤΗΠ καλεί σε Γενική Συνέλευση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ένας πρωτοπόρος «ενοικιαζόμενος» εργαζόμενος «αρχικά, δέχτηκε προσωπική επίθεση από στέλεχος της εταιρείας, που τον απείλησε μέχρι και με μήνυση, γιατί μοίραζε ανακοίνωση της ΕΣΚ - ΟΤΕ που κατάγγελλε όσα συμβαίνουν στο χώρο εργασίας. Την επόμενη μέρα το ίδιο στέλεχος, του ανακοίνωσε ότι στο τέλος του χρόνου θα απολυθεί»!

Ο εργαζόμενος ενημέρωσε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ που περιόδευε στο χώρο «παίρνοντας την απάντηση ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στην εταιρική διαδικασία του compliance! Ουσιαστικά, δηλαδή, η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ είπε στους εργαζόμενους να ζητήσουν τα προβλήματά τους να τα λύσει αυτός που τα προκαλεί, η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ. Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και των σωματείων του ΟΤΕ, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της συστράτευσης με την εργοδοσία, βάζει πλάτη για να περάσουν χωρίς πρόβλημα για τη διοίκηση τα σχέδιά της, ακόμα κι αν αυτά θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Το ΣΕΤΗΠ απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη, επαναφορά του ωραρίου όπως αυτό ίσχυε πριν από την 1/9/2018, να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας, κάλυψη όλων των κενών με νέες προσλήψεις καθώς και όλων των «ενοικιαζόμενων» με συμβάσεις ΟΤΕ, επικαιροποιημένη καταγραφή του επαγγελματικού κινδύνου και των επαγγελματικών ασθενειών, λήψη μέτρων που αφορούν στην υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στις αποθήκες και χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους έχουν έργο αποθηκάριου.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ με ανακοίνωσή της καλεί στη στάση εργασίας και καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΠΕΤ ΟΤΕ η οποία αρνήθηκε να πάρει θέση και να αντιδράσει στη δίωξη του εργαζόμενου.

Αντίθετοι στην «εθελούσια ανεργία» οι εργαζόμενοι στη «Wind»

Στο μεταξύ, πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε η επιχείρηση «Wind» για τους εργαζόμενους σε μια σειρά από τμήματα, με πρόσχημα τις εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου στη λεωφόρο Αθηνών.

«Πρώτα έρχονται οι απολύσεις συναδέλφων με χρόνια εργασίας», σχολιάζει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη «Wind», υπενθυμίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν ενάντια στις απολύσεις. Παράλληλα, η εργοδοσία δημιουργεί «ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και ανασφάλειας» και στη συνέχεια προχωρά σε πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», το οποίο το σωματείο χαρακτηρίζει πρόγραμμα «εθελούσιας ανεργίας».

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προχωρήσει σε συνελεύσεις, χτες και προχτές, καταγγέλλοντας το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου». Μετά και τη χτεσινή συνέλευση, κατέθεσαν στην εργοδοσία υπόμνημα με το οποίο ζητούν γραπτή δέσμευση της διοίκησης της επιχείρησης πως δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση ή βλαπτική μεταβολή, δεν θα υπάρξει αποκοπή έργου και μεταβίβασή του σε εργολάβο.

Τα σχέδια της εργοδοσίας στη «Wind» καταγγέλλουν το Σωματείο Εργαζομένων στην «Cosmote E-Value» και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «ΝΟΚΙΑ» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κολόνες σπάνε, εργάτες σακατεύονται, εργολάβοι απλώθηκαν σε όλη τη χώρα» (2020-01-28 00:00:00.0)
Αύριο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ (2019-05-29 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή στη στάση εργασίας του ΣΕΤΗΠ (2018-12-06 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση (2010-06-18 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν αύριο ενάντια στις απολύσεις (2009-09-02 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην WIND (2008-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ