Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση για μόνιμους διορισμούς

Τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Με κεντρικά αιτήματα «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εδώ και τώρα - 25.000 μόνιμοι διορισμοί - εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών», η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων καλεί τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία.

Στο κάλεσμά της, η Πρωτοβουλία τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Το αίτημά μας για τον διορισμό των 25.000 συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουμε στην Εκπαίδευση παραμένει, όπως και οι διεκδικήσεις μας για εξίσωση των δικαιωμάτων και των αδειών μας με αυτές των μόνιμων συναδέλφων μας». «Οι φετινοί διορισμοί αποδεικνύουν ότι η μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων που εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία είναι ο ελάχιστος αριθμός που χρειάζεται για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τα σχολεία».

Αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση της Δευτέρας έχουν πάρει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Δ. Γληνός», «Ν. Πλουμπίδης», «Γ. Σεφέρης», Σαλαμίνας, «Ο Θουκυδίδης», η ΕΛΜΕ Πειραιά και οι Σύλλογοι Φοιτητών Νηπιαγωγών και Δασκάλων του ΕΚΠΑ.

Τη στήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Καλώντας τις Ενώσεις της Αττικής με αποφάσεις να συμμετέχουν, τονίζει ότι τα αιτήματα των αναπληρωτών είναι και αιτήματα του γονεϊκού κινήματος. Την κινητοποίηση στηρίζει και συμμετέχει και η ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ