Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Α' ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για κενά εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, απαιτώντας την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία.

Οπως καταγγέλλει, το ΕΠΑΛ Κουφαλίων λειτουργεί, από την αρχή του σχολικού έτους, με σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές. Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου απαιτείται η άμεση τοποθέτηση 1 μαθηματικού, 2 γεωπόνων, 1 καθηγητή του τομέα Αισθητικής, 1 μηχανολόγου - ηλεκτρολόγου και 1 φυσικού - χημικού - βιολόγου. Η έλλειψη μαθηματικού και γεωπόνου καθιστά αδύνατη ακόμα και τη διδασκαλία των αντίστοιχων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

Επίσης τονίζει ότι ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, υπολείπεται συνήθως του αριθμού των κενών, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν καθηγητές στο σχολείο σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ την τελευταία φορά που προσελήφθησαν αναπληρωτές (στις 8/11/2018), δεν έγινε καμία πρόσληψη μαθηματικού σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ