Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι για τους αθλούμενους

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι αθλούμενοι στο κολυμβητήριο και σε άλλες κλειστές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή. Τόνισε ότι η επιβολή του χαρατσιού από τον Οκτώβρη του 2018 έγινε με την παρότρυνση του αρμόδιου υπουργείου και έκανε λόγο για διπλή και άδικη φορολογία, που ενισχύει την ανταποδοτική λογική και την επιχειρηματική λειτουργία δημόσιων αθλητικών χώρων.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσε ότι το 5ευρο επιβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι επιπλέον επιβάρυνση των αθλουμένων αλλά το μέρος της συνδρομής που δινόταν στα σωματεία για τις εγκαταστάσεις, και το οποίο τώρα δίνεται απευθείας στις διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως είναι το ΕΑΚΗ.

Η απάντηση του υφυπουργού, σχολίασε ο Μ. Συντυχάκης, αποτελεί ομολογία της ευθύνης της κυβέρνησης για το χαράτσι. Σε αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο υφυπουργός, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, οι αθλούμενοι καλούνται να πληρώσουν τα 5 ευρώ χωρίς καμία μείωση της συνδρομής στα σωματεία, ενώ γίνεται έλεγχος με σεκιούριτι στην είσοδο του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ, που έχει εκδώσει κάρτες εισόδου για να παρακολουθεί τη μηνιαία καταβολή του χαρατσιού.

Ο Μ. Συντυχάκης ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για το χαράτσι, να επιστραφούν τα χρήματα στους αθλούμενους και να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση του ΕΑΚΗ, καθώς το ποσό των 800.000 ευρώ που αποδίδεται σήμερα «είναι σταγόνα στον ωκεανό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ