Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-75
Πλήρωσε τα δύο «πρόσωπά» του

Πληρώνοντας το κακό δεύτερο μέρος (ειδικά το τελευταίο δεκάλεπτο), ο Ολυμπιακός γνώρισε χτες στο Κάουνας την ήττα 83-75 από τη Ζαλγκίρις για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Συνεχίστηκε έτσι για τους «ερυθρόλευκους» η δυσμενής παράδοση απέναντι στη λιθουανική ομάδα, ενώ έχασαν και την ευκαιρία να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία, έχοντας απολογισμό 6 νίκες - 5 ήττες. Αντίθετα, για τους νικητές η επιτυχία έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία, καθώς έφτασαν στο 5-6 και κρατήθηκαν κοντά στην πρώτη οκτάδα.

Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε «διπρόσωπη». Είχε τον έλεγχο στα πρώτα 20 λεπτά, από κει και μετά όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ξέσπασμα των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς το προβάδισμα, με όπλο τα τρίποντα (10/16 στο πρώτο μέρος) και πρωταγωνιστή τον Πρίντεζη (4/4). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους, και παρά την απάντηση της Ζαλγκίρις με λύσεις κάτω από το καλάθι, οι Πειραιώτες διατηρώντας την ευστοχία στα μακρινά σουτ έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 40-48.

Η εικόνα τους όμως άλλαξε προς το χειρότερο στο δεύτερο μέρος. Τα λάθη (11 στην 3η περίοδο) και τα προβλήματα στην άμυνα έφεραν έναν γενικό αποσυντονισμό, με αποτέλεσμα η βελτιωμένη αμυντικά και επιθετικά Ζαλγκίρις να αλλάξει τα δεδομένα, αφού στο 30' είχε περάσει μπροστά (60-59), ενώ στο 4ο δεκάλεπτο διεύρυνε τη διαφορά με ένα σερί 12-0.

Ολυμπιακός: Γουίλιαμς-Γκος 9, Σπανούλης 9, Τίμα 9, Μιλουτίνοφ 4, Στρέλνιεκς 5, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 15.

Ζαλγκίρις: Ντέιβις 12, Γουόλτον, Γουόλτερς 14, Γουόκαπ, Βέστερμαν, Μπιρούτις 2, Μιλάκνις 6, Γουάιτ 13, Γκριγκόνις 19, Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας 5.

ΠΑΟ - Φενέρ: Τεστάρει δυνάμεις και ψυχολογία

Ερχόμενος από δύο συνεχόμενες ήττες (από Μπασκόνια και Χίκμι), ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε την επιστροφή στις νίκες φιλοξενώντας στο ΟΑΚΑ τη Φενερμπαχτσέ (21.30 - Novasports 1). Ο αγώνας είναι καθοριστικής βαθμολογικής σημασίας για τους «πράσινους», που έχουν χάσει αρκετό έδαφος (5-5), ενώ παράλληλα θεωρείται και κρίσιμο τεστ ψυχολογίας για τη συνέχεια. Την επιστροφή στο επίπεδο των εμφανίσεων που αρμόζει στον Παναθηναϊκό έθεσε ως στόχο ο τεχνικός της ομάδας, Τσάβι Πασκουάλ, ενώ για τη Φενέρ ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα της ομάδα του απόψε, ποντάροντας πολλά και στη δύναμη της έδρας. Στα αγωνιστικά, νοκ άουτ τέθηκε ο Παπαπέτρου, που δεν έχει επανέλθει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό του στο χέρι.

  • Αλλοι σημερινοί αγώνες: Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης (19.30 - Novasports 4), Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.00 - Novasports 3).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ