Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους»

Απογοητευμένος δηλώνει ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου με αφορμή την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί

Μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου, ο αδερφός του Νίκος δήλωσε απογοητευμένος, σε σχετική συνέντευξη. Θυμίζουμε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί εμφανίζονται σε σχετικό βίντεο να ακινητοποιούν, να σπρώχνουν και να τραβούν τον αναίσθητο και αιμόφυρτο Ζακ. Μάλιστα, ένας από αυτούς τον πατάει.

Ειδικότερα ο αδερφός του ανέφερε ότι τα χτυπήματα και των αστυνομικών συνέβαλαν στο θάνατο. «Η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο αστυνομικοί και χωρίς περιοριστικούς όρους με βρίσκει απογοητευμένο, όπως το ίδιο απογοητευμένο με βρήκε και η απόφαση για τους δυο κατηγορούμενους. Εχει καταστεί σαφές από τα βίντεο και το ιατροδικαστικό πόρισμα ότι ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα...». Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να του ασκήσουν βία, «ήταν ακίνδυνος». Ο Νίκος Κωστόπουλος επισήμανε ότι «έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες και η ΕΔΕ που έχει ανακοινωθεί από την υπουργό δεν έχει βγάλει κάπου. Δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Η απόδοση Δικαιοσύνης είναι μείζονος σημασίας και δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια συνθήκη ατιμωρησίας για τον οποιοδήποτε πολίτη ή όργανο της τάξης. Πρέπει όλοι να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «εκ του αποτελέσματος μπορούμε να δούμε ότι η αστυνομία δεν έκλεισε τον χώρο, πως έχουν γίνει πολλές προσπάθειες συγκάλυψης και όλα αυτά μου αφήνουν αμφιβολίες για τον τρόπο διαχείρισης της συγκεκριμένης υπόθεσης, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια ανάνηψης και ποτέ δεν έβγαλαν τις χειροπέδες, οπότε και εκεί υπάρχουν ευθύνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ