Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σήμερα η πανελλαδική κινητοποίηση των φοιτητών ΣΕΦΑΑ στο υπουργείο Παιδείας

Μιλούν στον «Ριζοσπάστη» ο Κ. Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ, και ο Κ. Τσάκαλος, μέλος της Συντονιστικής της ΣΕΦΑΑ Αθηνών

Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στο Σύνταγμα
Από την κινητοποίηση της Τετάρτης στο Σύνταγμα
Παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τη μαζική και επιτυχημένη κινητοποίηση στην οποία προχώρησαν οι φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Αθήνας την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος, οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ δίνουν σήμερα συνέχεια στον αγώνα τους κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, με πανελλαδική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας στις 12 μ.

Αποτέλεσμα της συνολικότερης κυβερνητικής πολιτικής

Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων υποβαθμίζει το πανεπιστημιακό πτυχίο Φυσικής Αγωγής, το οποίο εξισώνει με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης από τις σχολές αθλημάτων της ΓΓΑ που προβλέπεται να δημιουργηθούν ή από άλλα ιδιωτικά ιδρύματα (π.χ. ΙΕΚ), απαξιώνοντας ουσιαστικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΣΕΦΑΑ. Κάτι που εξαρχής προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε καθηγητές και φοιτητές των ΣΕΦΑΑ και οδήγησε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις τελευταίες μέρες.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για τις κινητοποιήσεις των ΣΕΦΑΑ, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, υπογράμμισε πως το ΜΑΣ χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών Φυσικής Αγωγής.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας αγώνας ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία χτυπά το πτυχίο των συναδέλφων μας των ΣΕΦΑΑ, και την ίδια στιγμή τα πτυχία των καθηγητικών σχολών, των δικηγόρων ή των μηχανολόγων. Με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση επιδιώκει να προσαρμόσει το πανεπιστημιακό πτυχίο στην εργασιακή ζούγκλα και στην εμπορευματοποίηση που θα συναντήσουμε ως αυριανοί εργαζόμενοι. Γι' αυτόν το λόγο πρέπει να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο αλλά και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης, που τσακίζει τα δικαιώματά μας».

Στόχος ο φθηνός γυμναστής

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσάκαλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθηνών, χαρακτήρισε αντιδραστικό και επί της ουσίας αντι-αθλητικό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό, τόνισε, αλλά έρχεται να ρυθμίσει κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα ιδιωτικών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό. «Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, το νομοσχέδιο έρχεται ουσιαστικά να καθορίσει τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, προφανώς την αύξηση της επιχειρηματικής δράσης και τα κέρδη μέσω του αθλητισμού. Από την άλλη είναι και επικίνδυνο, καθώς έχει να κάνει με τη ζωή του λαού και της νεολαίας, όπως συμβαίνει με το δικαίωμα που δίνει να μπορεί κάποιος χωρίς την απαραίτητη πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ασχοληθεί με την άθληση και ψυχοπνευματική καλλιέργεια ακόμα και ευαίσθητων ομάδων, όπως τα παιδιά, οι έγκυες κ.λπ. Κάτι που οι αρμόδιοι δείχνουν ότι δεν λογαριάζουν, μπροστά στο ενδεχόμενο ο γυμναστής να βγει στην αγορά πιο φθηνός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ