Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Χαιρετίζει τον αγώνα των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ το ΜΑΣ

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών Φυσικής Αγωγής
Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φοιτητών Φυσικής Αγωγής
Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στις σχολές Φυσικής Αγωγής που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση χαιρετίζει με σχετική του ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ζητώντας παράλληλα την άμεση απόσυρσή του, την πλήρη αναβάθμιση των σπουδών και του μαζικού αθλητισμού μέσω της αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Σημειώνεται πως με το προωθούμενο προς ψήφιση στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο μεταξύ άλλων υποβαθμίζεται το πτυχίο των σχολών Φυσικής Αγωγής εξισώνοντάς το με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης από διάφορους φορείς (π.χ. σχολές ΓΓΑ, ιδιωτικά ΙΕΚ), τσακίζοντας ουσιαστικά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ και ΤΕΦΑΑ.

Στη σχετική του ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αναφέρει:

«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ από όλη τη χώρα ενάντια στο σχέδιο νόμου "Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού - προπονητές και εκπαιδευτές - ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις". Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά τους να εργαστούν ως γυμναστές - προπονητές.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση μετά την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία των αποφοίτων καθηγητικών σχολών, τα επιπλέον εμπόδια στην άσκηση του επαγγέλματος για τους απόφοιτους μηχανικούς και δικηγόρους, προχωρά ένα βήμα παραπέρα την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα και για τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ.

Ο αγώνας των φοιτητών των ΤΕΦΑΑ που με ιδιαίτερη μαζικότητα και μαχητικότητα διεξάγεται τις τελευταίες μέρες, αφορά όλους τους φοιτητικούς συλλόγους! Γιατί είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που προχωρά στην υποβάθμιση του πτυχίου μας και την αποσύνδεσή του από το δικαίωμά μας να ασκούμε πλήρως και με δικαιώματα το επάγγελμα αλλά και χτυπάει συνολικά το δικαίωμα των νέων στον αθλητισμό και θέτει σε κίνδυνο μέχρι και την υγεία των αθλούμενων.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στηρίζει με κάθε τρόπο τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και φοιτητριών των ΤΕΦΑΑ. Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

-- Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού!

-- Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

-- Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.

-- Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

-- Οχι στην εξίσωση των πτυχίων με τα ιδιωτικά κολέγια».

Κινητοποίηση της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Φοιτητών της ΣΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Από εκεί οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Λευκό Πύργο. Διαδήλωσαν πως δεν θα επιτρέψουν να περάσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο με το οποίο υποβαθμίζεται το πτυχίο των σπουδαστών Φυσικής Αγωγής, εξισώνοντάς το με την πιστοποίηση σεμιναριακού τύπου εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλούμενων. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν αλληλέγγυοι με αποφάσεις των Συλλόγων τους φοιτητές από σχολές του ΑΠΘ, όπως Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορικού, Ψυχολογικού, Φιλολογικού, ΜΜΕ, Νομικής και Πολιτικών Επιστημών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ