Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Φτάνει πια, αρκετά έβαλε πλάτη ο λαός»

Ο προϋπολογισμός του 2019 «συνεχίζει στην ίδια ρότα των εντός μνημονίων προϋπολογισμών», τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Καταρρίπτοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τα περί «αλλαγής σελίδας», ανέφερε πως ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ, άρα «δεν έχουμε ανακούφιση της φοροεπιδρομής», μειωμένες παροχές κατά 511 εκατ. ευρώ, μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία, της κρατικής χρηματοδότησης για την Τοπική Διοίκηση και αύξηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη και φόρους, μείωση της συνολικής δαπάνης για τις συντάξεις κατά 275 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στηλίτευσε την κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως δεν διαφέρουν ούτε ως προς τους στόχους αλλά ούτε και ως προς τη «συνταγή». «Στην πραγματικότητα», επισήμανε, «διαφωνείτε στο καρύκευμα της αντιλαϊκής συνταγής» και η «συνταγή είναι μία, αυτή που ο λαός θα εξακολουθεί να πληρώνει τα σπασμένα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως πλήρωσε και της καπιταλιστικής κρίσης και θα συνεχίζει να κάνει θυσίες», προσθέτοντας ότι «πάνω από όλα αυτό που στοχεύετε είναι η λαϊκή συνείδηση» για να έχει «μειωμένες απαιτήσεις, να μη διεκδικεί την ικανοποίηση αναγκών του» αλλά να επιλέγει ανάλογα με το «ποιος θα του δώσει καλύτερο επίδομα φιλανθρωπίας».

«Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει. Ο λαός αρκετά έβαλε πλάτη», σημείωσε, τονίζοντας ότι η απάντηση είναι ένα ρωμαλέο εργατικό, λαϊκό κίνημα που θα ανατρέψει συνολικά αυτό το σύστημα που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ