Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επίθεση μαφιόζικου τύπου σε διαιτητή

Θύμα επίθεσης από αγνώστους έπεσε χτες το πρωί ο διαιτητής ποδοσφαίρου Αθανάσιος Τζήλος, έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του (εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός). Τέσσερα άτομα, με καλυμμένα πρόσωπα, πλησίασαν το όχημα του διεθνούς διαιτητή σε κοντινό σημείο από το σπίτι του και, αφού έσπασαν τα τζάμια, τον έσυραν έξω και τον ξυλοκόπησαν. Ο Α. Τζήλος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και στα πόδια.

O πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, μιλώντας στο ρ/σ «Sport FM» υποστήριξε ότι το περιστατικό έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Τον τραυματία επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Β. Γραμμένος, και ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μέλο Περέιρα. Ο τελευταίος, με γραπτή του ανακοίνωση, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «κλίμα εκφοβισμού» σε βάρος των Ελλήνων διαιτητών. Η ΚΕΔ κάλεσε τους διαιτητές σε έκτακτη σύσκεψη στις 4 Γενάρη, ενώ διακινούνται και σενάρια αποχής τους από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης στον Α. Τζήλο εξέδωσαν η ΕΠΟ, η Super League και το σύνολο των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί η UEFA και η FIFA. Η ΕΠΣ Λάρισας ανέβαλε τους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων για το ερχόμενο Σαββατοκυριακο (22-23/12).

Την επίθεση με γραπτή του δήλωση καταδίκασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η επίθεση στον Α. Τζήλο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων περιστατικών με επιθέσεις σε ανθρώπους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Η αιτία τέτοιων επιθέσεων, ανεξάρτητα από πρόσωπα και αφορμές, δεν είναι άλλη από την αδυσώπητη μάχη συμφερόντων που διεξάγεται (και) στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενα ποδόσφαιρο - «προϊόν», που λειτουργεί ως πρόσφορο έδαφος για την αποκόμιση κερδών αλλά και ως βιτρίνα πίσω από την οποία διεξάγονται κόντρες, συχνά με διακυβεύματα που ξεπερνούν τα όρια του ποδοσφαιρικού ανταγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ