Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνέχιση της έντασης και της στρατιωτικής «προετοιμασίας»

ΜΟΣΧΑ - ΚΙΕΒΟ.--

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται η ένταση μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας (που αντανακλά τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας) και η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας και της Ανατολικής Ουκρανίας, μετά το επεισόδιο στον πορθμό Κερτς, που ενώνει την Αζοφική με τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας δήλωσε χτες ότι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα επιχειρήσουν ξανά να διασχίσουν τα Στενά του Κερτς, καλώντας «τους εταίρους μας να συμμετάσχουν στον διάπλου από το ουκρανικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας προς τα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα», για να «αποδείξουμε ότι δεν παραβιάζουμε τους διεθνείς κανόνες». Διαφορετικά, συνέχισε, «η Ρωσία θα έχει πετύχει τον στόχο της για κατάληψη της Αζοφικής, θα έχει επιβάλει ντε φάκτο τα νέα της σύνορα στη Μαύρη Θάλασσα, όπως έκανε και με την κατοχή στην Κριμαία».

Παράλληλα, ρωσικές ομάδες μάχης ενός τάγματος των πυραυλικών συστημάτων «S-400 Triumf», που σταθμεύουν στην Κριμαία, πραγματοποίησαν αεροπορικές ασκήσεις για την ανίχνευση στόχων και ασκήσεις απώθησης μιας εικονικής εχθρικής επίθεσης, μετέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ακόμη, επανήλθαν χτες οι καταγγελίες των πολιτοφυλάκων της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας Ντονέτσκ» για σχεδιαζόμενη προβοκάτσια στα σύνορα Ανατ. Ουκρανίας - Ρωσίας και δολιοφθορές στα σύνορα Ντονέτσκ - Ουκρανίας (Γκορλόφκα) με τη συνδρομή βρετανικών υπηρεσιών και Βρετανών αξιωματικών της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας (SAS).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ