Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαγιακόφσκι» και «Επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου» στο Θέατρο «Βαφείο»

Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε... Κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Βαφείο» (Αγίου Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό «Κεραμεικός», τηλ. 210 3425 637) η συναρπαστική ζωή του ποιητή της Επανάστασης, Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, ξεδιπλώνεται πάνω στη σκηνή. Η παράσταση του Θιάσου «Μοντέρνοι Καιροί» «Μαγιακόφσκι», βασισμένη στο πλούσιο καλλιτεχνικό έργο του - ποίηση, κείμενα για την τέχνη, επιστολές, άρθρα, ομιλίες και σελίδες ημερολογίου - ζωντανεύει τον ποιητή και τη συνταρακτική εποχή στην οποία έζησε και δημιούργησε.

Το σίγουρο είναι πως, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Νταλιάνης,«ο Μαγιακόφσκι μπορεί να μας εμπνεύσει, να μας συγκινήσει, να μας ζεστάνει και να μας κάνει να βλέπουμε με τα δικά του μάτια, πάντα μπροστά, σε ένα φωτεινό μέλλον».

Ερμηνεύει η Εβίτα Παπασπύρου.

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνουν «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου», της Αννας Ετιαρίδου, από την ομάδα «Πλάνη», κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 6.30 μ.μ.

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Εξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ' ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Ωσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνουν τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό...


Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας.

Ερμηνεύουν: Αννα Ετιαρίδου, Γιάννα Σκουλικάρη, Αννα Πλουμίδου, Ηλιάνα Νικολοπούλου, Κατερίνα Μητρούση, Χαρά Καραβασιλείου και Κώστας Δελακούρας.

Πρωτότυπη μουσική: Σέργιος Τελλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ