Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρόβλημα με τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών προς τις Σποράδες

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, όπως και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στις Σποράδες, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών με τον Βόλο.

Δεν έφτανε που, εξαιτίας της πολιτικής της αδιοριστίας, έχουν χάσει την ελπίδα τους να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους και αναγκάζονται να διατηρούν ένα δεύτερο νοικοκυριό με την τεράστια οικονομική αιμορραγία που αυτό συνεπάγεται, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πολιτικές των ναυτιλιακών εταιρειών που δρομολογούν πλοία (κάποια επιρρεπή σε συχνές βλάβες) προφανώς με συχνότητα και σε ώρες που τους αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ιδιαίτερα τσουχτερές είναι οι τιμές των εισιτηρίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναχώρηση του μοναδικού πλοίου προς τα νησιά τις Κυριακές στις 8 το πρωί, «κλέβοντας» ουσιαστικά τη μια από τις δυο μέρες του Σαββατοκύριακου. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο τραγικά με το καινούργιο πρόγραμμα των δρομολογίων, που προβλέπεται να μπει σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά και στο οποίο δεν υπάρχει το δρομολόγιο επιστροφής στα νησιά την Κυριακή. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκείνοι που πρέπει να μετακινηθούν σε περιοχές εκτός Βόλου, επειδή στο νέο πρόγραμμα η άφιξη του πλοίου τις Παρασκευές θα γίνεται μετά τις 10 το βράδυ και κατά συνέπεια ούτε λόγος για ανταπόκριση με άλλα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ν. Μαγνησίας, που στηρίζει το ΠΑΜΕ, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και τους ναυτεργάτες να δώσουν τη μάχη για να ανατραπούν οι δραματικές συνέπειες που έχουν επιφέρει οι πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων στο χώρο των θαλάσσιων συγκοινωνιών, με αλυσιδωτές επιπτώσεις σε βάρος του επιπέδου ζωής των νησιωτών αλλά και των ναυτεργατικών κατακτήσεων, και να απαιτήσουν:

-- Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά να γίνεται με πλοία σύγχρονα και ασφαλή από κάθε άποψη.

-- Τα δρομολόγια να ικανοποιούν τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών και των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά και περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να βρεθούν κοντά στην οικογένειά τους.

-- Το πρόγραμμα των δρομολογίων να καθορίζεται και με τη συμμετοχή των κατοίκων και των υπαλλήλων μέσω των φορέων εκπροσώπησής τους.

-- Φτηνό εισιτήριο για όλους. Εκπτωση τουλάχιστον 50% σε όσους μετακινούνται συχνά όπως οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

-- Καθημερινή σύνδεση με Βόλο αλλά και των νησιών μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ