Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός και δημοσιογράφος Χρήστος Νάτσιος

Κηδεύτηκε χτες στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων ο ηθοποιός - δημοσιογράφος Χρήστος Νάτσιος, που «έφυγε» από τη ζωή την Πρωτοχρονιά.

Γεννήθηκε το 1937 στο Λυκούδι Ελασσόνας. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ο πατέρας του πάλεψε μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, όπου ανέλαβε και στελεχική θέση στην περιοχή. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, εξορίστηκε. Ο Χρήστος Νάτσιος λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων αποβλήθηκε από όλα τα Γυμνάσια της Θεσσαλίας. Ολοκλήρωσε το σχολείο στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Ασχολήθηκε με τους δημοτικούς χορούς και επί έξι έτη ήταν πρώτος χορευτής στο συγκρότημα «Λαϊκών Μπαλέτων Κουσιάδη».

Ηταν οργανωμένος στη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη και υπέστη επανειλημμένα πολιτικές διώξεις. Κατά την περίοδο 1973 - 1974 συνελήφθη και φυλακίστηκε. Μετά τη δικτατορία συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος στην επανασύσταση της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης. Ηταν μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Ειρήνης Διανοουμένων - Καλλιτεχνών και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (ΠΑΠΟΚ). Το 1994 υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πεύκης. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ.

Πήρε μέρος σε 49 κινηματογραφικές ταινίες και σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ τις δεκαετίες 1970 - 1980. Από το 1978 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Ανακοίνωση για το θάνατο του Χ. Νάτσιου εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται στον «συνάδελφό μας που με την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την ευαισθησία του για τα ζητήματα του κλάδου αλλά και την αξιοπρέπεια που τον διακατείχε στο σύνολο της ζωής του θα αποτελεί παράδειγμα για κάθε νεότερο συνάδελφο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ