Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόδραση επικίνδυνων κακοποιών από τον Κορυδαλλό

Παρά τη ρητή εντολή που είχε δοθεί - σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης - για αυξημένη επαγρύπνηση σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας τις μέρες των γιορτών, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού δύο Αλβανοί κρατούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες με βασανισμό σε βάρος ηλικιωμένων.

Από το πρωί χτες σήμανε συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού όταν έγινε αντιληπτή η απόδραση των κρατουμένων, που κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν φτιάξει από λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο, και να δραπετεύσουν. Η ώρα της απόδρασης έγινε γνωστή από τις κάμερες των φυλακών που την κατέγραψαν.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι κρατούμενοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, διατάχθηκαν έκτακτος έλεγχος και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελέα, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Κι αυτό διότι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για "επίταση των μέτρων ασφαλείας" προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως πρόκειται για την πρώτη απόδραση που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ