Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Αβεβαιότητα στην οικονομία προβλέπουν και για το 2019

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Χρονιά αβεβαιότητας και ρευστών εξελίξεων προβλέπουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι πως θα είναι και το 2019 για την οικονομία της Βρετανίας ενόψει της προγραμματισμένης διαδικασίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ με φόντο τις ενδοαστικές αντιπαραθέσεις για τους όρους.

Aρθρο των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» επισημαίνει πως οι περισσότεροι από τους περίπου 80 οικονομολόγους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή δημοσιογράφοι της εφημερίδας εκτιμούν πως η οικονομική πρόοδος θα είναι ασθενέστερη ακόμη και εάν η κυβέρνηση Μέι καταφέρει να πετύχει την έγκριση της συμφωνίας που έκλεισε με την ΕΕ στα μέσα του μήνα, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το καλύτερο που η Βρετανία μπορεί να περιμένει «είναι να διατηρήσει τον σημερινό ρυθμό ανάπτυξης, ύψους περίπου 1,5%, ακόμα κι αν η οικονομία τελικά καταγράψει μια μέτρια ανάκαμψη στη βάση μιας συμφωνίας με την ΕΕ», υποστήριξε το άρθρο της εφημερίδας.

Το ίδιο διάστημα διαπιστώνεται κόντρα ανάμεσα στην πλειοψηφία των μελών και την ηγεσία των αντιπολιτευόμενων Εργατικών για το Brexit. Στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας «YouGov» καταγράφεται ότι το 88% των μελών του Εργατικού Κόμματος και το 71% των ψηφοφόρων θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ σε περίπτωση νέου δημοψηφίσματος. Ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θεωρεί, αντίθετα, ότι δεν θα πρέπει να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα, παρά την «κακή διαπραγμάτευση» που θεωρεί πως έκανε η ομάδα διαπραγματευτών της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

  • Δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων («Daily Mail», «Daily Star») επαναφέρουν στο προσκήνιο τρομολαγνικά σενάρια για χτυπήματα τζιχαντιστών στη Μεσόγειο και πως η Βρετανίδα τζιχαντίστρια «Λευκή Χήρα» θέτει στο στόχαστρο μεταξύ άλλων και τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ