Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Συνελήφθη 20χρονος για τη διαρροή δεδομένων εκατοντάδων πολιτικών

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Συνελήφθη χτες στη Γερμανία ένας 20χρονος από την Εσση, ο οποίος ομολόγησε ότι ευθύνεται για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και εγγράφων εκατοντάδων Γερμανών πολιτικών - ανάμεσά τους της καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ - και δημοσίων προσώπων. Ως κίνητρο της πράξης του ανέφερε την οργή του για δημόσιες τοποθετήσεις αυτών των προσώπων. Ο δράστης συνεργάστηκε με τις αρχές και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, τα δεδομένα, που αναρτήθηκαν σε λογαριασμό στο «Twitter», περιλάμβαναν διευθύνσεις, προσωπικές επιστολές και αντίγραφα δελτίων ταυτότητας. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και το υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν ότι έχουν επηρεαστεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκτός της εθνικιστικής «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD), ενώ ξεκαθάρισαν ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν «ευαίσθητες» πληροφορίες και ότι «δεν υπάρχει ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα».

Οι γερμανικές αρχές εξέταζαν όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild» ζήτησαν τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας, NSA, στη διερεύνηση των συνθηκών της κυβερνοεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ