Τετάρτη 9 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ανακοίνωση με αφορμή τα προβλήματα από την κακοκαιρία εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, όπου σημειώνει ότι υπεύθυνη για τα όσα βιώνει ο λαός αυτές τις μέρες είναι η πολιτική της ΕΕ, που διαχρονικά συνδιαμόρφωσαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, που δέχονται και εφαρμόζουν η περιφερειακή αρχή και οι δημοτικές αρχές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Και εξηγεί: «Τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση έφεραν τον "Καποδίστρια", τον "Καλλικράτη" και τώρα τον "Κλεισθένη". Ολες οι κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση επικέντρωσαν τη συζήτηση στο χωροταξικό των δήμων και στην υποτιθέμενη "αυτοτέλεια" των δήμων και περιφερειών. Ομως, αυτές οι αλλαγές έφεραν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης των περιφερειών και των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη συγχώνευση των υπηρεσιών, που σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων και τις συνταξιοδοτήσεις άφησαν τις υπηρεσίες χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, που θα αντιμετωπίζει σε διάφορες χρονικές στιγμές σημαντικές ζωτικές ανάγκες για τη λειτουργία των πόλεων και των χωριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα "με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια". Και να περισσεύουν, δηλαδή, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων (π.χ. μη μισθολογικό κόστος κ.λπ.) και να δημιουργείται χώρος ζωτικός για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Οσο συνεχίζεται η πολιτική που υποτάσσεται στη λογική του "κόστους - οφέλους", τόσο θα μεγαλώνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο που θα εμφανίζεται στην περιοχή μας.

Οσο εφαρμόζεται η πολιτική που σχεδιάζει την οικονομία της χώρας με βάση το κέρδος των λίγων, τόσο δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Η Επιτροπή Περιοχής Δ. Μακεδονίας καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα «να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης (χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό), στελέχωση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, συντήρηση και ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ