Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Με καθυστέρηση η έγκριση των κονδυλίων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή

Μπήκαμε ήδη στον τρίτο μήνα λειτουργίας των σχολείων και σε αρκετές περιοχές της χώρας οι μαθητές έχουν πρόβλημα με τη μεταφορά τους στα σχολεία, πληρώνοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως τόνισε, με Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα, αφού αρκετά ΚΤΕΛ της χώρας αρνούνται να μεταφέρουν τους μαθητές, επειδή οι Νομαρχίες τους χρωστάνε λεφτά από την προηγούμενη χρονιά.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Ν. Γκεσούλης, παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος και είπε ότι έχει δρομολογηθεί η λύση, αφού δόθηκαν ήδη για την πληρωμή της μεταφοράς των μαθητών 15,5 δισ. δρχ. και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια δρχ. για την πληρωμή ποσών που αφορούν την προηγούμενη χρονιά.

Ολα αυτά, είπε ο Ν. Γκατζής, είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην ΤΑ, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους και δεν αφορά μόνο τη μεταφορά, αλλά και τη συντήρηση και την επισκευή των σχολείων. Η πολιτική αυτή, είπε, έχει οδηγήσει σε απελπισία τους γονείς και υπάρχουν δήμοι, οι οποίοι, για να αντεπεξέλθουν, επιβάλλουν ανταποδοτικά τέλη που βαρύνουν τους δημότες. Ετσι, κατέληξε, έπρεπε να περάσουν δύο μήνες, να μπούμε ήδη στον τρίτο για να φθάσει η κυβέρνηση να εγκρίνει τα αντίστοιχα ποσά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ