Τρίτη 6 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Το βλέμμα στην ανώτατη εκπαίδευση

Στην ανώτατη εκπαίδευση στρέφεται το επόμενο διάστημα ο πολιτικός σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, όπως προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Π. Ευθυμίου με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Αφού η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους να βιώνουν τα αποτελέσματά της, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι είναι ώρα να προωθήσει αντιδραστικά μέτρα και στην ανώτατη εκπαίδευση, με οδηγό τις αποφάσεις της συνόδου της Πράγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χτεσινή συνάντηση τέθηκε το ζήτημα της προώθησης των κυοφορούμενων από καιρό νομοθετημάτων για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα και την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, αφού προηγηθεί ο καθιερωμένος «διάλογος» με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με αφετηρία τη σύνοδο των Πρυτάνεων που θα γίνει την 1η Δεκέμβρη. Ορίζοντας προώθησης των παραπάνω μέτρων τίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιούνης του 2002 ενόψει και της συνόδου υπουργών Παιδείας που θα γίνει το 2003 στο Βερολίνο.

  • Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Γκεσούλη είχε χτες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κατά την οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, ο υφυπουργός Παιδείας επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι νέος στο υπουργείο, χαρακτήρισε ενημερωτική τη συνάντηση και δεν ανέλαβε συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΔΟΕ να κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τη διοίκηση της εκπαίδευσης και την επιμόρφωση, πριν την κατάθεσή του στη Βουλή η οποία αναμένεται τις επόμενες μέρες, ο υφυπουργός Παιδείας απέφυγε να απαντήσει θετικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ