Πέμπτη 10 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προχωρούν οι προετοιμασίες και στη Βόρεια Ελλάδα

Δήλωση του Τ. Τσιουλάκου, προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μ. Αντύπας»

Αντίστοιχες αγωνιστικές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» πραγματοποιεί περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, για την προετοιμασία αγωνιστικών κινητοποιήσεων με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φρουτοπαραγωγοί της περιοχής. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το προηγούμενο διάστημα έγιναν συσκέψεις αγροτών σε Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι και Μαρίνα, ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται συσκέψεις και περιοδείες και στα άλλα χωριά της περιοχής.

Αύριο, Παρασκευή, ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα γίνει στις Σέρρες και στη συνέχεια στη σύσκεψη αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής που θα γίνει στο ίδιο μέρος.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Τάκης Τσιουλάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», σημείωσε:

«Οι φρουτοπαραγωγοί της περιοχής αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα λόγω των απλήρωτων παραγωγών, των εξευτελιστικών τιμών για όλα σχεδόν τα προϊόντα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με την άρνηση του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή (κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, μήλα, σταφύλια κ.ά.). Αντιμετωπίζουμε επίσης τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα των αποζημιώσεων που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ, παρόλο που υπάρχουν τα σχετικά επιστημονικά πορίσματα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και της επιστημονικής επιτροπής που το ίδιο το υπουργείο συνέστησε. Τα 10,2 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο υπουργός, μέσω του προγράμματος "de minimis", για τις ζημιές από τις παρατεταμένες βροχές του 2018, αποτελούν ψίχουλα. Οι ζημιές είναι πολλαπλάσιες και τα όσα υπόσχονται δεν μπορούν να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα των παραγωγών. Επιπλέον έχουμε και την απώλεια εισοδήματος από το ρωσικό εμπάργκο μετά τις κυρώσεις της ΕΕ, κάτι που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει η κυβέρνηση. Παράλληλα αντιμετωπίζουμε τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν στο Φορολογικό, στο Ασφαλιστικό κ.λπ.

Την Παρασκευή θα συμμετάσχουμε στη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και στη συνάντηση αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων στις Σέρρες και ελπίζουμε μέσα από τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί, να βγουν αγωνιστικές αποφάσεις. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να προετοιμάζονται να δώσουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Στον Εβρο

-- Σε τακτική Γενική Συνέλευση καλεί σήμερα, Πέμπτη, ο Αγροτικός Σύλλογος Νέας Βύσσας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

-- Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», τη Δευτέρα 14/1, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ