Πέμπτη 17 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τον «θεό» του καπιταλιστικού κέρδους προσκυνούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ

Στον απολογισμό της αυστριακής προεδρίας, που συζητήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H 6μηνη αυστριακή προεδρία της ΕΕ απέδειξε πως μια ακροδεξιά κυβέρνηση προχώρησε την αντεργατική στρατηγική της ΕΕ ακριβώς όπως την προωθούν και οι φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Με το νόμο - έκτρωμα για 12ωρο τη μέρα, 60ωρο τη βδομάδα, δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως με βάση τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Τα ίδια και στην Ουγγαρία του Ορμπαν με το "νόμο των σκλάβων", στην Ιταλία του Σαλβίνι με το νόμο - εκβιασμό στους ανέργους για να μη χάσουν το επίδομα ανεργίας. Η αυστριακή κυβέρνηση, με βάση τη συμφωνία όλων των κυβερνήσεων, προώθησε ακόμα παραπέρα την ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ καθώς και την ένταση της καταστολής και των απελάσεων κατά των ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Συμπέρασμα; Οπως και να αποκαλούν τις αστικές κυβερνήσεις, "προοδευτικές", "συντηρητικές", "ακροδεξιές", όλες τους προσκυνούν τον ίδιο "θεό", την κερδοφορία των αστικών τους τάξεων, που είναι ασύμβατη με τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και η συντριβή τους προϋποθέτει ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα που παλεύουν για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ