Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ - «OPEN» ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
«Στοπ» σε Φέντερερ και οκτάδα για τον Τσιτσιπά

Η ιστορική νίκη επί του Φέντερερ έστειλε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Αυστραλιανού «Open»

Associated Press

Η ιστορική νίκη επί του Φέντερερ έστειλε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Αυστραλιανού «Open»
Τις επιτυχίες στο χώρο του παγκόσμιου τένις συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας τενίστας ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά στο Αυστραλιανό «Open» και προκρίθηκε στους «8» μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ, Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και κατά πολλούς κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών, με 20 τίτλους Grand Slam και πλήθος άλλων διακρίσεων - ενδεικτικά, κατέχει το ρεκόρ παραμονής στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης με 310 βδομάδες.

Ο Τσιτσιπάς έγινε έτσι ο πρώτος Ελληνας τενίστας που προκρίνεται στα προημιτελικά τουρνουά κατηγορίας Grand Slam. Παράλληλα «εκθρόνισε» τον Φέντερερ, ο οποίος είχε κατακτήσει το Αυστραλιανό «Open» το 2017 και το 2018, ενώ ήταν αήττητος στην Αυστραλία από το 2016!

Ο Ελληνας τενίστας, Νο 15 στον κόσμο, ήταν συγκλονιστικός και κοίταξε στα ίσια τον σπουδαίο αντίπαλό του και φαβορί της αναμέτρησης. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του, έδειξε χαρακτήρα και με όπλο το άριστο σερβίς (20 άσσοι, έναντι 12 του Φέντερερ) έφτασε στην ιστορική νίκη, το δίκαιο της οποίας παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Φέντερερ σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, κάνοντας λόγο για ήττα από ανώτερο αντίπαλο.

Ο Φέντερερ πήρε το πρώτο σετ με 7-6, ενώ με το ίδιο σκορ ισοφάρισε ο Τσιτσιπάς, παίζοντας πιο προσεκτικά και περιορίζοντας τα λάθη του. Αποφασιστικό ήταν το τρίτο σετ, το οποίο πήρε ο Τσιτσιπάς με 7-5, ενώ στο τέταρτο, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και συγκέντρωση, επικράτησε και πάλι με 7-6 και πήρε τη μεγάλη νίκη.

Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα τα ξημερώματα (3.30 ώρα Ελλάδας) τον Ισπανό Μπαουτίστα, ο οποίος απέκλεισε τον περσινό φιναλίστ Μαρίν Τσίλιτς με 3-2 σετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ