Τρίτη 22 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Aμετάβλητη η κορυφή, έκπληξη στη Λαμία

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη βαθμολογία ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις, 3η πέρασε η ΑΕΚ μετά τη νέα «γκέλα» του Ατρόμητου, ενώ θύμα έκπληξης έπεσε ο Παναθηναϊκός στη Λαμία.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Πανιώνιο με 3-0 (Μπίσεσβαρ 11', Βιεϊρίνια 45+', Σάκχοφ 69') και συνέχισε την πορεία του προς τον τίτλο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει αήττητος στην κορυφή (15 νίκες - 1 ισοπαλία) με 8 βαθμούς διαφορά από τη 2η θέση.

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε η ΑΕΚ, που νίκησε 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην 3η θέση. Η «Ενωση» «καθάρισε» τον αγώνα ήδη από το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο σημείωσε και τα τρία γκολ (Λιβάγια 9', Αλεφ 11', Μάνταλος 20' πέναλτι).

Χωρίς να πιάσει το ρυθμό προηγούμενων εμφανίσεων, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα επικρατώντας 2-1 του ΠΑΣ. Οι δύο ομάδες έβαλαν από ένα αυτογκόλ (Σκόνδρας 8' - Βούκοβιτς 14') και ήταν ο Χριστοδουλόπουλος στο 37' που έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους», σκοράροντας μετά από καιρό.

Στα Πηγάδια η Ξάνθη νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, σταματώντας ένα σερί έξι αρνητικών αποτελεσμάτων και υποχρεώνοντας τους Περιστεριώτες σε τρίτο διαδοχικό αγώνα χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κουλούρη στο 5' και οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με σκόρερ τους Ντουρίσκοβιτς στο 35' και Κάστρο στο 59' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο αμφισβήτησε έντονα ο Ατρόμητος.

Νίκη - «ανάσα» στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία πήρε στην έδρα της η Λαμία επί του Παναθηναϊκού με 1-0 (52' Μπερτόλιο). Οι Φθιώτες έχουν πάρει τον «αέρα» των «πρασίνων», καθώς τους νίκησαν με το ίδιο σκορ και στο Κύπελλο πριν από λίγες μέρες.

Χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι ουραγών στη Ριζούπολη ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό, όπως και η αναμέτρηση στη Λάρισα μεταξύ ΑΕΛ - Αρη, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Νίκη 3-0 πήρε ο ΟΦΗ επί του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο, σε έναν επεισοδιακό αγώνα με καταγγελίες εκατέρωθεν.

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 44, Ολυμπιακός 36, ΑΕΚ 30, Ατρόμητος 29, Παναθηναϊκός 23, Αρης 23, Ξάνθη 23, Παναιτωλικός 23, ΑΕΛ 19, Αστέρας 18, ΟΦΗ 15, ΠΑΣ Γιάννινα 14, Λαμία 14, Λεβαδειακός 9, Απόλλων 6.

Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, η ΑΕΚ -3 και ο Παναθηναϊκός -6. Εκκρεμεί η 15η αγωνιστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ