Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακίνητα σήμερα τα ταξί στην Αθήνα

Με αυταρχισμό απαντά η κυβέρνηση στην 24ωρη κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της Αθήνας, αντιδρώντας στην ίδρυση και λειτουργία εταιριών ταξί που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Το προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κήρυξε τη σημερινή 24ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση, διεκδικώντας λύσεις σε σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, που επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες απέφευγε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους του κλάδου, έσπευσε να τους καλέσει σε συνάντηση, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της σημερινής κινητοποίησης.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής, με περίσσιο αυταρχισμό, επί της ουσίας ξεκαθάρισε ότι η μόνη συζήτηση που είναι διατεθειμένος να κάνει είναι πάνω στη μελέτη που έχει ετοιμάσει για την ίδρυση και λειτουργία εταιριών ταξί. Μάλιστα ο υπουργός απαγόρευσε το λόγο στα μέλη του ΔΣ του ΣΑΤΑ, πλην του προέδρου, ενώ ιδιαίτερα επιθετικός ήταν απέναντι στον εκπρόσωπο της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας. Αδιάλλακτος, επίσης, εμφανίστηκε ο υπουργός και στο θέμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, όταν έχουν επιβάτη, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ταξί, που συμφωνεί με τη σύσταση εταιριών ταξί, ουσιαστικά λειτουργεί σαν «δεκανίκι» στην πολιτική της κυβέρνησης, ενώ ταυτόσημη άποψη με αυτή του υπουργού έχει και η παράταξη ΔΑΚΜΜΕ (πρόσκειται στη ΝΔ) στο ΣΑΤΑ, η οποία μάλιστα επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, καλώντας τους ιδιοκτήτες ταξί να κινήσουν σήμερα τα οχήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ