Τρίτη 29 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η σύσκεψη σωματείων για τους συμβασιούχους στο Δημόσιο

Στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel».

Από παλιότερη κινητοποίηση με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Από παλιότερη κινητοποίηση με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών, Συλλόγων και Σωματείων του Δημοσίου, αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel».

Η Επιτροπή καλεί όλα τα σωματεία του Δημοσίου και όλες τις Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων να υιοθετήσουν την πρότασή της, παίρνοντας σχετικές αποφάσεις, και να συμμετάσχουν στη σύσκεψη.

Η πρότασή της είναι η εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και από το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των Συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η πρόταση θα κατατεθεί άμεσα στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 60 Ομοσπονδίες, σωματεία, σύλλογοι του Δημοσίου και Επιτροπές Συμβασιούχων έχουν πάρει αποφάσεις για τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν πάρει 5 Ομοσπονδίες, 54 σωματεία και τρεις Επιτροπές Συμβασιούχων.

Οι Ομοσπονδίες: Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τα Σωματεία στους δήμους Κορυδαλλού, Ηλιούπολης, Οδηγών - Χειριστών Δήμου Πάτρας, Β. Εύβοιας, Νομού Θεσπρωτίας, Νομού Πρέβεζας, Λευκάδας, Ικαρίας και Φούρνων, Λήμνου, Σάμου, Νισύρου. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Θριάσιο», «Ευαγγελισμός», «Τζάνειο», «Γ. Γεννηματά», ΑΧΕΠΑ, «Αλεξάνδρα», Σάμου, Πρέβεζας και η Ενωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου.

Οι Σύλλογοι Διοικητικού Προσωπικού στο ΕΜΠ και στα Πανεπιστήμια: Γεωπονικό Αθηνών, ΑΠΘ, Θεσσαλίας, Πάντειο, ΕΚΠΑ.

Οι ΕΛΜΕ Α' Δυτ. Αττικής, Γ' Αθήνας, Β' Αθήνας (παρατηρητής), Ε' Αθήνας (παρατηρητής), Νότιας Αθήνας (παρατηρητής), Λήμνου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Α' Θεσσαλονίκης, Δ' Θεσσαλονίκης, Ε' Θεσσαλονίκης, Φωκίδας. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», Λήμνου, Χαϊδαρίου, «Πλουμπίδης», «Πρόοδος» (παρατηρητής), Νησιών Αργοσαρωνικού, «Θουκυδίδης», Ηλιούπολης, Ικαρίας - Φούρνων, Σαλαμίνας.

Ο Σύλλογος ΠΣΕ ΟΓΑ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας Ν. Αττικής, Μακεδονίας - Θράκης.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Ακόμα, η Παναττική Επιτροπή Συμβασιούχων, οι Συμβασιούχοι Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση.

Νέες αποφάσεις και δράσεις για το ζήτημα των συμβασιούχων αναρτώνται και στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://monimopoiisi.home.blog/


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ