Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Νέα κινητοποίηση για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και της Παιδιατρικής Κλινικής

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου
Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων του νησιού, εργαζομένων στο νοσοκομείο και άλλων μαζικών φορέων, πραγματοποιήθηκε χτες κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, σε μια ακόμα αγωνιστική παρέμβαση με αιτήματα αιχμής την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία ωστόσο - πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - έδωσε προκλητικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, για το ζωτικό ζήτημα της άμεσης λειτουργίας της ΜΕΘ (τα κρεβάτια της οποίας μένουν ανενεργά εδώ και 7 χρόνια, παρόλο που έχει τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό) η διοίκηση απάντησε ότι στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» δεν είναι δυνατή η λειτουργία της. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «λύση» θα είναι να προσληφθεί προσωπικό ώστε τα 2 από τα 5 κρεβάτια της ΜΕΘ να ανοίξουν ως Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας...

Για το θέμα της Παιδιατρικής, έκανε λόγο για διορισμό μίας παιδιάτρου και ενός ακόμη σε... ένα χρόνο, πετώντας το μπαλάκι μέχρι τότε στη συνδρομή ιδιωτών παιδιάτρων του νησιού!

Μόνιμες προσλήψεις με βάση τις ανάγκες, όχι ενδιάμεσες «λύσεις»

«Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι όχι ενδιάμεσες "λύσεις"», απαντά το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, υπογραμμίζοντας: «Η διοίκηση απάντησε στις ανάγκες μας με ημίμετρα και έγινε καθαρό ότι δεν είναι πολιτική επιλογή του υπουργείου Υγείας η χρηματοδότηση των νοσοκομείων για τη στελέχωσή τους. Αναδείχθηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου, όπως ότι δεν υπάρχουν οφθαλμίατρος, αιματολόγος, μικροβιολόγος. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει με γιατρούς αποσπασμένους για 3ήμερο από νοσοκομεία όπως το Καραμανδάνειο, που και αυτά δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό. Το νοσοκομείο χρειάζεται να λειτουργήσει πλήρως στελεχωμένο, καλύπτοντας τις ανάγκες του νησιού. Δεν κάνουμε πίσω από το αυτονόητο δικαίωμά μας στην Υγεία. Μόνο ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσοκομείου ως δημόσιου και δωρεάν μπορεί να έχει αποτελέσματα απέναντι στην υποβάθμιση και απαξίωση που επέβαλαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις».

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι την Πέμπτη 14/2, με τη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο και το συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού. Το ΕΚΖ καλεί και τα σωματεία του δημόσιου τομέα σε αντίστοιχες αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ