Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ο Σύλλογος αναδεικνύει τις διεκδικήσεις των σπουδαστών

Από τη συμμετοχή του Συλλόγου σε παλιότερες κινητοποιήσεις
Από τη συμμετοχή του Συλλόγου σε παλιότερες κινητοποιήσεις
Με αφορμή επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου, αλλά και τη δωρεά ιδιωτικής εταιρείας προς τη σχολή (πρόσφερε έναν στροφαλοφόρο άξονα), ο Σύλλογος Σπουδαστών της σχολής με ανακοίνωσή του αναδεικνύει ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τις φιέστες την οποία βιώνουν οι σπουδαστές, τις διεκδικήσεις τους για να έχουν σπουδές, ζωή, δουλειά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σημειώνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του:

«Είναι προκλητικό κυβέρνηση και εφοπλιστές να μας λένε πως είναι "η πρώτη ναυτιλία στον κόσμο", με μεγάλα κέρδη και επενδύσεις σε πλοία, εμείς όμως να ζούμε μια διαφορετική πραγματικότητα, με σοβαρά προβλήματα στη σχολή, όπως ελλείψεις σε μόνιμους καθηγητές, σε βιβλία, σε σύγχρονες κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές, να ακριβοπληρώνουμε τη μετακίνηση και τη σίτισή μας, σημειώσεις, αναλώσιμα και εξοπλισμό απαραίτητα για τα μαθήματά μας, να ζούμε με το άγχος για την εύρεση μπάρκου. Την ίδια πραγματικότητα ζούμε και στη ζωή μας συνολικότερα, αφού οι οικογένειές μας δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Είναι προκλητικό ένας εφοπλιστής με 140 μέτρα και 25.000 τόνους καράβι, με εκατομμύρια κέρδη, να φορολογείται μόνο με 12.000 δολάρια (tax - tonnage) σε ετήσια βάση, λιγότερα ακόμη και από τον ανθυποπλοίαρχο!

Με φιέστες και δημαγωγικές δηλώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα!

Εχουμε το δικαίωμα και μας αξίζει να σπουδάσουμε, να εργαστούμε και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Να έχουμε πρόγραμμα σπουδών που να μας δίνει όλη την απαραίτητη γνώση για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε το επάγγελμα που επιλέξαμε!

Να έχουμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, για να μπορεί κάθε σπουδαστής να σπουδάσει χωρίς κανένα εμπόδιο, και όχι να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, φωτοτυπίες, διάφορα υλικά όπως στο σχέδιο, πάσο για δωρεάν μετακινήσεις.

Να έχουμε σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια, υποδομές που να καλύπτουν τις ανάγκες σε θέρμανση και φωτισμό σε όλες τις αίθουσες, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας (και όχι εστίες μόλυνσης όπως συμβαίνει με τις WC...).

Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε!

Για όλα αυτά έχουν πληρώσει και με το παραπάνω οι οικογένειές μας κι εμείς!

Να ληφθούν άμεσα μέτρα

Εδώ και τώρα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας:

  • Για την άμεση ανακαίνιση και συντήρηση των υποδομών στη σχολή, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε υγιεινή και ασφάλεια!
  • Για να υπάρχει θέρμανση σε όλες τις αίθουσες!
  • Για να πάρουμε το πάσο όλοι οι σπουδαστές!

Παλεύουμε για μόρφωση και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, αγωνιζόμαστε για την αλλαγή του περιεχομένου της Ναυτικής Εκπαίδευσης, να έχουμε καθηγητές, βιβλία, υποδομές για τα εργαστήρια, την ασφάλεια και την υγιεινή μας, για να μπορούμε να έχουμε πάσο για τη σχολή, το μπάρκο, τη ζωή που μας αξίζει!

Δεν θα σταματήσουμε! Συνεχίζουμε δυναμικά, συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας και διεκδικούμε:

1. Αποκλειστικά ενιαία, δημόσια και δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.

2. Αποστρατικοποίηση των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ και κατάργηση του αναχρονιστικού Εσωτερικού Κανονισμού της σχολής. Καμία συμμετοχή των εφοπλιστών, του υπουργείου, των λιμενικών, των οργάνων διοίκησης και διεύθυνσης της σχολής στις διαδικασίες του Σπουδαστικού Συλλόγου.

3. Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και ναυτοδιδασκάλων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

4. Αμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!

5. Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Ναυτιλίας και της διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

6. Δωρεάν μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Το σπουδαστικό πάσο να έχει ισχύ όπως και σε άλλες σχολές για εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, διάφορους άλλους φορείς κ.ά.

7. Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και των εργαστηρίων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.

8. Λειτουργία υποδομής με υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και την εκπόνηση εργασιών με σταθερή πρόσβαση στο Internet και ασύρματη σύνδεση Wi-Fi σε όλους τους χώρους της σχολής.

9. Να λειτουργήσει δωρεάν σίτιση με κανονικό γεύμα για όλους, καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε, να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.

10. Οχι στη φοροαφαίμαξη των ναυτεργατών. Να φορολογηθούν οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

11. Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου της ΑΕΝ.

12. Κατάργηση του ΠΔ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.

13. Εισαγωγή όλων των ειδικών σχολείων στο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τότε, να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος (G.O., ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.λπ.).

14. Λειτουργία χώρων αθλητισμού για αθλητικές ομάδες και πολιτισμού για θεατρικές, μουσικές ομάδες κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ