Τρίτη 1 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εισαγγελείς σε ρόλο «παιδονόμου»

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και την καταδίκη των 13 μαθητών στην Πιερία  

Την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να σταματήσει τους αγώνες των μαθητών, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας.

Οπως επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής, η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της λεγόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η οποία έχει απορριφθεί καθολικά από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ελληνική κοινωνία, ποινικοποίησε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και έχει επιστρατεύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να σταματήσει τους αγώνες των μαθητών.

«Την προηγούμενη βδομάδα καταδικάστηκαν 13 ανήλικοι μαθητές εκλεγμένοι στο 15μελές του Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Πλαταμώνα Πιερίας, κατηγορούμενοι για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή τους στη διήμερη κατάληψη του σχολείου τους το Νοέμβρη του 1998. Η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική, αλλά έπεται συνέχεια, με δεδομένο ότι σήμερα εκκρεμούν εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις σε όλη τη χώρα. Μετά τα αγροτοδικεία που ακολούθησαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τώρα σειρά έχουν πάρει τα μαθητοδικεία. Οπως φαίνεται, η κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει τις αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική της, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα μεγάλο δικαστήριο, ποινικοποιώντας την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας», τονίζει.

Για τα παραπάνω ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση για να επιλύσει το πρόβλημα που δημιούργησε η ίδια με την πολιτική της, αναθέτοντας στα δικαστήρια και στους εισαγγελείς το ρόλο του «παιδονόμου» και της καθυπόταξης των μαθητών που αγωνίζονται για να διασφαλίσουν το μέλλον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ