Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Να απομακρυνθούν τα διόδια και να σταματήσουν οι διώξεις

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής

Να απομακρυνθούν τα ήδη εγκατεστημένα διόδια εντός Αττικής και παντού και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον όσων συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων, σημειώνει σε χτεσινή του δήλωση ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η παραπάνω δήλωση έρχεται σε μια περίοδο που ο δήμος Ωρωπού έχει ήδη βεβαιώσει εκατοντάδες πρόστιμα για «παράνομες» διελεύσεις από τα διόδια της περιοχής του και όπως όλα δείχνουν θα έρθουν κι άλλα το επόμενο διάστημα, και ενώ πολλοί κάτοικοι της περιοχής διώκονται ακόμη για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις προηγούμενων χρόνων ενάντια στα διόδια.

Πρόκειται για την ίδια δημοτική αρχή που από κοινού με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη υποσχόταν ότι οι διώξεις θα αρθούν, τα πρόστιμα θα σβηστούν και τα διόδια για τους μόνιμους κατοίκους του Ωρωπού και άλλων περιοχών της Αττικής οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περνούν από σταθμούς για τις καθημερινές τους μετακινήσεις δεν θα ισχύουν. Οπως μάλιστα έχει καταγγείλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ωρωπού, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να εισπράξει ακόμη περισσότερα ποσά από τα πρόστιμα για τη μη καταβολή διοδίων, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του δήμου για το έτος 2019.

Λαϊκή περιουσία οι δρόμοι


Στη δήλωσή του ο Γ. Πρωτούλης απαιτεί την παύση των διώξεων, υπογραμμίζοντας:

«Δύο μήνες πέρασαν (6/12/2018) από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη συζήτηση που έγινε σχετικά με τους διωκόμενους κατοίκους του Ωρωπού, για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο του κινήματος ενάντια στα διόδια. Εκδόθηκε μάλιστα και σχετικό ψήφισμα.

Η αλήθεια σήμερα είναι ότι εκατοντάδες πρόστιμα των 100 ευρώ έχουν καταλογιστεί το τελευταίο διάστημα, ως παραβάσεις του ΚΟΚ, με τεκμήριο φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τις κάμερες των διοδίων. Αυτό σημαίνει ότι στη συνέχεια η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ θα αξιώνει το 20πλάσιο του αντιτίμου για κάθε διέλευση!

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διά του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη, και σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Οκτώβρης 2017) αλλά και σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ωρωπού (Απρίλης 2018), παρόντος του δημάρχου Ωρωπού και μέρους της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι τα διόδια τελείωσαν, όπως και οι διώξεις για αυτούς που δεν πλήρωναν! Περίσσεψαν για μια ακόμα φορά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία.

Απαιτούμε: Να απομακρυνθούν τα ήδη εγκατεστημένα διόδια εντός Αττικής και παντού. Να σταματήσουν οι διώξεις και η καταστολή εναντίον όσων συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ