Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ζητούν πληρωμή δεδουλευμένων και υπογραφή συμβάσεων

Να υπογραφούν άμεσα όλες οι εκκρεμούσες συμβάσεις και να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των έκτακτων διδασκόντων και πανεπιστημιακών υποτρόφων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ζητά ο Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Πειραιά.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας. Η αδυναμία της ΔΕ να επιβάλει στα τμήματα ενιαία ημερομηνία υπογραφής συμβάσεων την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, οδήγησε σε υπογραφή συμβάσεων - οι οποίες είχαν κενή ημερομηνία έναρξης/λήξης - σε κάποια τμήματα τον Οκτώβριο, σε κάποια τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, μέχρι ακόμα και τον Φεβρουάριο - ο οποίος σημειωτέον είναι ο μήνας στον οποίο ξεκινάει η εξεταστική περίοδος. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν για διάφορους λόγους να μπουν στα εργαστήρια για να διδάξουν, μη έχοντας υπογράψει σύμβαση, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Ολο το έκτακτο προσωπικό, του οποίου μεγάλο ποσοστό είναι αποκλειστικής απασχόλησης στο Ιδρυμα, παραμένει απλήρωτο από την έναρξη της σύμβασής τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι που εργάζονται αποκλειστικά και μόνο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες εδώ και πέντε μήνες περίπου».

Ο Σύλλογος Εκτάκτων ζητά από το υπουργείο να λάβει άμεσα θέση για την επίλυση του προβλήματος και να προκηρυχθούν άμεσα νέες θέσεις διδασκόντων, με μόνιμη, σταθερή και αποκλειστική απασχόληση, για την κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας και διδασκαλίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ