Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
«Μίλησαν» εμπειρία και βολές για τον ΠΑΟ

Με όπλο την εμπειρία του, που του χρειάστηκε αρκετά στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το φετινό Κύπελλο Ελλάδας νικώντας 79-73 τον ΠΑΟΚ, μετά από έναν συναρπαστικό σε εξέλιξη τελικό στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Για μια ακόμα φορά ο αγώνας εξελίχθηκε σε γιορτή στις εξέδρες, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας να διεξαχθεί ο τελικός παρουσία κυρίως μαθητών από τα σχολεία της Κρήτης (στις δύο ομάδες δόθηκαν μόνο 40 προσκλήσεις έκαστη).

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στη 19η κατάκτηση σε 44 διοργανώσεις Κυπέλλου Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο θεσμό. Παράλληλα ήταν ο 62ος τίτλος στην Ιστορία του τμήματος μπάσκετ του «Τριφυλλιού», ενώ διεύρυνε και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ, κατακτώντας τίτλο για 24ο συνεχόμενο χρόνο.

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς των τελευταίων ετών, οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν καταπληκτικό ξεκίνημα αλλά στη συνέχεια τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και χρειάστηκαν στα τελευταία λεπτά την εμπειρία τους και την ευστοχία στις βολές προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος και προηγήθηκε 27-8 στο 10'. Αμεση ήταν όμως η αντίδραση του ΠΑΟΚ, που χάρη στην άμυνα ζώνης και την ευστοχία του στα μακρινά σουτ περιόρισε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (46-36 ημίχρονο). Στην επανάληψη η αντεπίθεση του «Δικεφάλου του Βορρά» συνεχίστηκε, με τους Γκος, Χάτσερ και Τζόουνς να σκοράρουν ασταμάτητα από τα 6.75 και τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βρει λύσεις επιθετικά. Ετσι, στις αρχές της τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (59-58). Ολο το υπόλοιπο 4ο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι, στο οποίο η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των «πρασίνων», που με πρωταγωνιστή τον Καλάθη και καθοριστικούς τους Λάνγκφορντ και Παπαπέτρου προηγήθηκαν 75-70 στο 37', προβάδισμα που διατήρησαν μέχρι και τη λήξη.

ΠΑΟΚ: Τζόουνς 9, Τζέφερσον, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης, Τέπιτς, Μαργαρίτης 13, Ζάρας 3, Χάτσερ 23, Γκάρετ 10, Γκος 15.

Παναθηναϊκός: Τόμας 12, Πέιν, Λάνγκφορντ 17, Παπαπέτρου 10, Γκιστ 14, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ, Καλάθης 19, Αντετοκούνμπο 5, Μήτογλου 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ