Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ
Τον Ιούνη στην Αυστρία η 15η Συνάντηση

Το πρωί της Παρασκευής 15 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τις ετήσιες Συναντήσεις των Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΣΕΚΝ), στο περιθώριο της συμμετοχής 30 αντιπροσωπειών Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων Νεολαίας στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Οι οργανώσεις - μέλη της Ομάδας Εργασίας (Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία Γερμανίας, Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία, Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία, Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας και Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Τσεχία) κατά την κοινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν ομόφωνα η επόμενη ΣΕΚΝ να πραγματοποιηθεί στην Αυστρία.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας αποφασίστηκε η 15η ΣΕΚΝ να φιλοξενηθεί από την Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας στην πόλη Λιντς, στις 28 - 30 Ιούνη 2019. Το σύνθημα της 15ης ΣΕΚΝ είναι: «Η επανάσταση θα ανακηρύξει: "Ημουν, είμαι, θα είμαι" (Ρ. Λούξεμπουργκ) - Η νεολαία είναι το μέλλον. Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός. Οι Κομμουνιστικές Νεολαίες στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας φιλοξενήθηκε στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, όπου νωρίτερα τις ξένες αντιπροσωπείες υποδέχτηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής, και τους ευχήθηκε εποικοδομητικές εργασίες κατά την παραμονή τους στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ