Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Πλατύ άνοιγμα της ΚΝΕ με εκδηλώσεις

Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φωτίζουν το δρόμο του αγώνα, όπου και σήμερα οφείλει να βαδίσει η νεολαία. Αναδεικνύοντας αυτήν την ανάγκη που προβάλλει έντονα σήμερα, καθώς οι ιμπεριαλιστικές βόμβες «θερίζουν» ακόμα και παιδιά, η ΚΝΕ προχωράει τις επόμενες μέρες σε εκδηλώσεις τιμής της εξέγερσης του 1973, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης της νέας γενιάς. Απευθύνεται σε κάθε νέο και νέα, στο πλαίσιο και του ανοίγματος στη νέα γενιά με τις θέσεις του 8ου Συνεδρίου της, προβάλλοντας το κάλεσμα του Νοέμβρη του 1973. Αυτό που σήμερα μεταφράζεται για κάθε νέο άνθρωπο, για κάθε δημοκράτη, ως συστράτευση στο πλατύ μέτωπο ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν, να μη συρρικνωθούν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, από την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι και την Τετάρτη 14/11, η ΚΝΕ πραγματοποιεί διήμερες και τριήμερες εκδηλώσεις σε όλα τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αθήνας, που θα περιλαμβάνουν: Εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίων, αντιδικτατορικού υλικού, μουσικά αφιερώματα, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών. Πολιτικές ομιλίες, για την επικαιρότητα των μηνυμάτων της εξέγερσης, ενταγμένες σ' αυτά τα διήμερα και τριήμερα, θα γίνουν την Τρίτη 13/11 στο Πολυτεχνείο (12.30 το μεσημέρι, στις Γενικές Εδρες) και την Τετάρτη 4/11 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 13/11, στις 11 π.μ., εκδήλωση της ΚΝΕ θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με πολιτική ομιλία, ποιήματα, συναυλία και προβολή αντιδικτατορικών ντοκουμέντων.

Την Τετάρτη 14/11, θα πραγματοποιηθεί στις 2 μ.μ., στη Φιλοσοφική, εκδήλωση - συζήτηση με ομιλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή ταινίας, εκθέσεις βιβλίων, φωτογραφικού υλικού και συναυλία ερασιτεχνικού συγκροτήματος. Την ίδια μέρα στην Πολυτεχνική Σχολή, η ΚΝΕ κάνει αντίστοιχη ολοήμερη εκδήλωση, με συναυλία το μεσημέρι.

Στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων της ΚΝΕ έχει ως εξής:

Δευτέρα 12/11: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11 π.μ. στην αίθουσα 105, στις 12 το μεσημέρι προβολή ντοκουμέντων, στις 2 μ.μ., προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Τρίτη 13/11: Βιντεοπροβολή με θέμα «Το Πολυτεχνείο ζει και θα νικήσει», στις 12 το μεσημέρι συζήτηση με θέμα «Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπόταχτους», στις 2 μ.μ. συναυλία (στον κεντρικό διάδρομο).

Τετάρτη 14/11: Στις 11 το πρωί, αντιπολεμικό γκράφιτι στον τοίχο της Διοίκησης και στις 12 το μεσημέρι προβολή ταινίας.

Αλλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 10/11:

- Η ΤΟ Βορείων στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της Νεάπολης.

- Οι ΟΒ Συνεργείων, Μετάλλου, Οικοδόμων στις 8 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΑΚ.

Κυριακή, 11/11:

- Οι ΟΒ Νυχτερινών, ΟΑΕΔ στις 7 μ.μ. στην ΕΣΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ