Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Αλλαγή κατηγορητηρίου ζητάει ο εισαγγελέας!

Την αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6/12/2008 στα Εξάρχεια, ζήτησε χτες στην πρότασή του ο εισαγγελέας Βασίλειος Χανής, στο Μεικτό Εφετείο Λαμίας, προτείνοντας να μετατραπεί η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ζήτησε και την αθώωση του αστυνομικού Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν μαζί με τον Κορκονέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επ. Κορκονέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται φυλακισμένος από τότε. Ο αστυνομικός Β. Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια στη δολοφονία, ωστόσο ένα χρόνο μετά την καταδίκη του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σημειωτέον ότι η αλλαγή του κατηγορητηρίου, στην περίπτωση που τη δεχτεί το δικαστήριο, μπορεί να σημάνει ότι θα ανοίξει ο δρόμος να αποφύγει ο Επ. Κορκονέας την ισόβια κάθειρξη. Επίσης, αν γίνει δεκτή η πρόταση για αθώωση του Βασ. Σαραλιώτη, δεν θα επιστρέψει στη φυλακή.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου δήλωσαν σχετικά ότι «η εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ