Σάββατο 2 Μάρτη 2019 - Κυριακή 3 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΙΥΕ
Καλεί σε ετοιμότητα απέναντι στα σχέδια για συνέδριο με εργοδότες και μπράβους

Τη συνεδρίαση - παρωδία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί, ενώ είχε προηγηθεί μια μέρα πριν η «ανακοίνωση» της διεξαγωγής του συνεδρίου στις 6 και 7 Μάρτη, καταγγέλλει η ΔΑΣ.

«Δεν κρατούν ούτε τα τυπικά προσχήματα! Εχουν κάνει την Ομοσπονδία παράρτημα της εργοδοσίας!», τονίζει στην ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την αθλιότητα της αναγγελίας συνεδρίου χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου και τη σύγκληση του ΔΣ που ακολούθησε για τα μάτια του κόσμου.

«Με εισήγηση του προέδρου - εργοδότη της ΟΙΥΕ, οι δυνάμεις της ομάδας Βασιλόπουλου και της ΠΑΣΚΕ και με απούσα τη ΔΑΚΕ, αποφάσισαν συνέδριο στις 6 - 7 Μάρτη στο ξενοδοχείο "Stanley" και αν δεν επιτευχθεί απαρτία, νέο συνέδριο στις 12 - 13 Μάρτη! Δηλαδή, επαναληπτικά συνέδρια σε εργάσιμες μέρες, μεσοβδόμαδα και προφανώς ώρες γραφείου!», σημειώνει η ΔΑΣ.

Στην τοποθέτησή τους στη συνεδρίαση οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ξεκαθάρισαν πως οι προσπάθειες να γίνει συνέδριο της εργοδοσίας θα βρουν απέναντι σωματεία και εργαζόμενους.

Παράλληλα, έθεσαν μια σειρά από ερωτήματα στα οποία οι παρατάξεις της πλειοψηφίας της διοίκησης δεν έδωσαν καμία απάντηση:

-- Δεν απάντησαν στα ερωτήματα ποιος αποφάσισε να φέρει τους μπράβους που εμφανίστηκαν στο χώρο που θα γινόταν πριν από λίγες μέρες το συνέδριο, πού τους βρήκε και πόσα τους πλήρωσε.

-- Δεν απάντησαν στο ερώτημα με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου δόθηκαν κάρτες αντιπροσώπων μια μέρα πριν (22/2), όπως και στην καταγγελία ότι στην έναρξη του συνεδρίου είχαν κάνει φτερά πάνω από 100 κάρτες.

-- Δεν απάντησαν στο ερώτημα με ποια απόφαση συλλογικού οργάνου έστειλαν ανακοινώσεις μέσω mail και αναρτήσεων σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» για τον ορισμό νέου συνεδρίου.

Απίστευτα προσχήματα για την εργοδοτική παρουσία στα σωματεία

Οι ίδιες δυνάμεις αναπαρήγαγαν μέσα στη συνεδρίαση τις απίστευτες δικαιολογίες με τις οποίες προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παρουσία της εργοδοσίας στη συνδικαλιστική οργάνωση.

«Με αλαζονεία και θράσος, χαρακτηρίζουν τους διευθυντές μισθωτούς εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας που ανελίχθηκαν στο πέρασμα των χρόνων» (!), αναφέρει η ΔΑΣ, υπενθυμίζοντας το διευθυντικό μηχανισμό κυρίως από τα σούπερ μάρκετ και τις ναυτιλιακές εταιρείες που εμφανίζεται «καθολικά οργανωμένος στα σωματεία - μηχανισμούς» και ο οποίος στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει «την απόφαση της εργοδοσίας να εισέλθει μέσα στα σωματεία».

Μιλούν μάλιστα οι εργατοπατέρες για «ελεύθερη βούληση» των εργαζομένων, όταν το διευθυντικό δικαίωμα εκφράστηκε «ως απειλή, εκβιασμός και πίεση προς τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε αρχαιρεσίες των σωματείων - μηχανισμών - φαντασμάτων». Κι όλα αυτά, ενώ σε καταστάσεις ψηφισάντων, Διοικητικά Συμβούλια «σωματείων» και αντιπροσώπους «δεσπόζουν golden boys των επιχειρηματικών ομίλων, επιτελικά στελέχη των επιχειρήσεων μέχρι και πρόεδροι ΑΕ», μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ, «με εμπλοκή σε πάνω από μία επιχειρήσεις».

«Οπου κι αν γίνει το συνέδριο, ό,τι κι αν κάνουν, θα είμαστε απέναντι τους!», τονίζει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους και κάθε σωματείο που δεν δέχεται να καθορίζεται η τύχη του εργατικού κινήματος από την εργοδοσία, «σε διαρκή ετοιμότητα ενάντια σε κάθε προσπάθεια που θα κάνουν αυτές οι δυνάμεις για πραγματοποίηση συνεδρίου με εργοδότες και μπράβους!».

«Κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο, κανένας αντιπρόσωπος δεν επιτρέπεται να κρατήσει ουδετερότητα στις παραπάνω αθλιότητες! Είναι χρέος και καθήκον να ξεμπερδεύουμε με τους εργοδότες και τα τσιράκια τους!», καταλήγει η ΔΑΣ και στέλνει σαφές μήνυμα: «Εξω από τα σωματεία η εργοδοσία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ