Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Αλματα διακρίσεων για την ελληνική αποστολή

Με επίδοση παγκοσμίου επιπέδου στο μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ευρωπαϊκού κλειστού στίβου

Eurokinissi

Με επίδοση παγκοσμίου επιπέδου στο μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ευρωπαϊκού κλειστού στίβου
Με τις μεγαλύτερες διακρίσεις να έρχονται από τα άλματα, η ελληνική αποστολή στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στη Γλασκόβη της Σκοτίας, θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Από Ελληνες αθλητές και αθλήτριες κατακτήθηκαν 4 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια και 1 χάλκινο), υπήρξαν αρκετές παρουσίες σε τελικούς και καλά πλασαρίσματα. Στα μετάλλια δεσπόζει το χρυσό στο μήκος από τον Μίλτο Τεντόγλου και ακολουθούν τα ασημένια από την Νικόλ Κυριακοπούλου και τον Κώστα Μπανιώτη και το χάλκινο επίσης της Κυριακοπούλου.

Η συγκεκριμένη συγκομιδή έφερε την Ελλάδα στην 5η θέση της διοργάνωσης και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη ελληνική επίδοση μετά από εκείνη του 1996 στη Στοκχόλμη (5 μετάλλια).

Στο άλμα εις μήκος των ανδρών, ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο, κάνοντας ατομικό ρεκόρ κατέκτησε την πρωτιά στο αγώνισμα και στον κλειστό στίβο, με καλύτερο άλμα στα 8.38. Η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την καλύτερη στον κόσμο για φέτος, πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου (μετά το 8.23 που μοιραζόταν ο Τεντόγλου με τον Τσάτουμα) καθώς και τη δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα στο αγώνισμα, μετά το 8.66 του Λούη Τσάτουμα. 2ος στον τελικό του αγωνίσματος ήταν ο Σουηδός Νίλσον (8.17) και 3ος ο Σέρβος Γιοβάντσεσβιτς (8.03).

Στο άλμα εις ύψος, μετά από σπουδαία εμφάνιση ο Κώστας Μπανιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ξεπερνώντας το 2.26, και έγινε ο τρίτος Ελληνας αθλητής που το καταφέρνει στο αγώνισμα σε κλειστό στίβο, μετά τους Μάστορα (2015) και Παπαδημητρίου (1973). Στη 2η θέση με την ίδια επίδοση βρέθηκε και ο Ουκρανός Προτσένκο, ενώ το χρυσό κατέκτησε ο Ιταλός Ταμπέρι (2.32).

Παρά τον τραυματισμό της, που την ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα, η Βούλα Παπαχρήστου πήρε τη 2η θέση στον τελικό του τριπλούν με άλμα στα 14.50, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Στο επί κοντώ γυναικών, η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ξεπερνώντας με την τρίτη προσπάθεια τα 4.65. Αντίθετα η Κατερίνα Στεφανίδη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αποτυγχάνοντας στα 4.65 έμεινε στην 4η θέση και εκτός βάθρου διεθνούς διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2015. Την πρωτιά στο αγώνισμα πήρε η Ρωσίδα (αγωνιζόμενη ως ανεξάρτητη) Σιντόροβα, με 4.85, με 2η την Βρετανίδα Μπράντσοου (4.75).

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν οι εξής: Εμμανουήλ Καραλής 4ος στο επί κοντώ ανδρών (5.70), Κώστας Ζήκος 5ος στα 60 μ. ανδρών (6.66), Κώστας Δουβαλίδης 5ος στα 60 μ. εμπόδια ανδρών (7.69), Νίκος Σκαρβέλης 8ος στη σφαιροβολία ανδρών (20.34). Στο επί κοντώ των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης, «λαβωμένος» από τραυματισμό, είχε τρία άκυρα άλματα στα 4.65.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ