Τρίτη 5 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Σοκ και ερωτήματα από την επίθεση στο Παπαστράτειο

Σοκ και αρκετά ερωτήματα προκαλεί η επίθεση αγνώστων στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά το Σάββατο, κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο για την Α1 γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Γλυφάδας, ο οποίος διεκόπη οριστικά 2' πριν τη λήξη (σκορ 15-2 υπέρ του Ολυμπιακού). Περίπου τριάντα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα, μαχαίρια, κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στο γήπεδο και αφού προκάλεσαν ζημιές επιτέθηκαν στους λιγοστούς παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν παιδιά και άτομα με αναπηρίες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων.

Την επίθεση στο Παπαστράτειο καταδίκασε με ανακοίνωση της η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ), που κάνει λόγο για πρωτοφανές συμβάν σε αγώνα πόλο από άτομα ξενόφερτα στην υδατοσφαίριση. Για την ΚΟΕ το περιστατικό αποτελεί «ξεκαθάρισμα μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από το χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε έναν καθ' όλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης». Και καλεί όλα τα αρμόδια όργανα να εξιχνιάσουν το περιστατικό και να προστατεύσουν το άθλημα και όλους τους εμπλεκόμενους στο πόλο.

  • Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο και στο κλειστό του Αιγάλεω. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα μπάσκετ για την Α2 κατηγορία μεταξύ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και του Αμαρουσίου, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε μερίδα οπαδών των φιλοξενούμενων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ