Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Νέο συλλαλητήριο για τους συμβασιούχους στις 14 Μάρτη

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και άρση κάθε σχετικής συνταγματικής απαγόρευσης είναι το αίτημα του πανδημοσιοϋπαλληλικού συλλαλητηρίου που οργανώνει στις 14 Μάρτη η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου θα γίνει συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

Στα σωματεία που έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση έρχονται να προστεθούν οι αποφάσεις του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και «Νίκος Πλουμπίδης». Ακόμα απόφαση για στάση εργασίας έχουν πάρει οι ΕΛΜΕ Λήμνου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, με την τελευταία να οργανώνει και κινητοποίηση τη μέρα εκείνη.

Το αίτημα μονιμοποίησης και άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης έχουν υιοθετήσει πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο συλλαλητήριο είχε γίνει στις 12 Φλεβάρη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταθέτουν το αίτημά τους στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να φέρει το αίτημα για ψήφιση στη Βουλή, ενώ κατά της μονιμοποίησης των συμβασιούχων τάχθηκαν σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ