Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι στις 14 Μάρτη στην Καλαμάτα!

Κάλεσμα σε κινητοποίηση τη μέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα», τονίζουν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, που καλούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 14/3 στις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με αφορμή την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους και συνδικάτα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να απαιτήσουν: «Εξω οι εργοδότες από τα Συνδικάτα», απευθύνουν κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο «που δεν ανέχεται την παρουσία της ίδιας της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση τη μέρα έναρξης του συνεδρίου. Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου.

Τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Νάουσας, Αρτας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Θεσπρωτίας, Σάμου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων, Λέσβου, Ιωαννίνων και Λευκάδας.

Πικετοφορία χτες από τη Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Καλαμάτας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Πέμπτη 14/3, απηύθυνε η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, με την πικετοφορία που οργάνωσε χτες το απόγευμα.

Ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Αριστομένους, εργαζόμενοι και σωματεία πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους, ενημερώνοντας για την εκφυλιστική πρακτική των δυνάμεων που με νοθείες, σωματεία - σφραγίδες και την ενεργό βοήθεια των εργοδοτών, αναδεικνύονται «εκπρόσωποι» των εργαζομένων.

Μπράβοι, «μαϊμούδες» και εργοδότες - «συνδικαλιστές», έδωσαν χιουμοριστική νότα στη χτεσινή πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα
Μπράβοι, «μαϊμούδες» και εργοδότες - «συνδικαλιστές», έδωσαν χιουμοριστική νότα στη χτεσινή πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα
«Τέτοιο συνέδριο θέλουν να κάνουν στην Καλαμάτα. Νόθων αντιπροσώπων, εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων», σημειώνει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση που μοιράστηκε κατά την πικετοφορία.

Καταγγέλλοντας τα παραπάνω με χιουμοριστικό τρόπο, στην κεφαλή της πικετοφορίας τέθηκαν... εργοδοτικοί συνδικαλιστές που ανάμεσα στις άλλες τους ιδιότητες έχουν και αυτή του προέδρου ΑΕ, αντιπρόσωποι «μαϊμούδες» και μπράβοι «προστάτες» του Συνεδρίου.

Ενοχλήθηκε... η «μεταγραφή»!

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στέκεται ιδιαίτερα στη συμβολή που έχει στα παραπάνω ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σ. Τσώνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο εν λόγω συνδικαλιστής τα έβαλε με το ΠΑΜΕ, ενοχλημένος για τη... «βεβήλωση» του «ιερού» χώρου του Εργατικού Κέντρου, όπως αποκάλεσε τις αφίσες με το αγωνιστικό σύνθημα «Συνδικάτα Εργατών - όχι των Εργοδοτών».

Οπως υπενθυμίζει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, πρόκειται για τον «πρωταγωνιστή των συνδικαλιστικών μεταγραφών», καθώς όντας στέλεχος της ΝΔ και εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του προσκείμενου στην ΠΑΣΚΕ προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου.

«Ο κ. Τσώνης μαζί με το "ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ" και τον Καραγεωργόπουλο (γνωστό επιχειρηματία και εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ), για την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προγραμματίζουν να ολοκληρώσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 8ωρου με πλήρη απελευθέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας», σχολιάζει η Γραμματεία στην ανακοίνωσή της.

«Οι εργατοϋπάλληλοι της Καλαμάτας να μην τους κάνουν τη χάρη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας», αναφέρει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη η δικαιολογημένη «αηδία» που νιώθουν οι εργαζόμενοι «από την "βρωμιά" που κυριαρχεί στις ηγεσίες που κυριαρχούν στο εργατικό κίνημα να γίνει δύναμη για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή των συσχετισμών, για την απαλλαγή από τους εργατοπατέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ