Σάββατο 10 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... διαλογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α ΜΑΛΙΣΤΑ. Διάλογο με την κοινωνία ζητάει τώρα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης κι αυτό σημαίνει ότι οι δυστυχείς εκσυγχρονιστές πάλι θα πρέπει να ετοιμάζουν βαλίτσες για περιοδείες στην επαρχία. Ο γνωστός θίασος.

Αυτό όμως δεν είναι το δύσκολο της υπόθεσης. Τους ζήτησε επίσης να αναδείξουν τις διαφορές με τη συντηρητική παράταξη. Αυτό ομολογουμένως το αίτημα κινείται σε... φιλοσοφικό επίπεδο. Πρέπει να αποδείξουν την ύπαρξη του ανύπαρκτου!

Εξαίρεση βέβαια αποτελεί ο Λαλιώτης που κάτι τέτοια τα έχει για παιγνιδάκι. Εδώ αναφαίρεται σε μια γέφυρα που δεν υπάρχει με ύφος και εκφράσεις που σχεδόν σε πείθουν ότι χτες βράδυ ρέμβαζε, διασχίζοντάς την.

ΝΑΙ, ΔΕ λέμε, καλή η προσπάθεια να μας πείσουν ότι οι διαμάχες που έχουν ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την Ολυμπιάδα οφείλονται κυρίως σε πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες. Θα το πιστεύαμε αν δεν υπήρχαν και ορισμένα τρισεκατομμύρια πίσω από την υπόθεση.

Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν αποτελεί και το ευκολότερο πράγμα να ξεμπερδέψει κανείς αυτό το κουβάρι των διεθνώς διαπλεκόμενων συμφερόντων. Αντε να βρεις, ποιος εκπροσωπεί ποιους, ιδίως όταν αλλάζουν κατά καιρούς και οι εκπροσωπήσεις.

ΕΠΑΦΕΣ με τους παραγωγούς του Χόλιγουντ κάνει όπως μαθαίνουμε η αμερικανική κυβέρνηση για να παράγουν ταινίες που θα εξυψώνουν το «πατριωτικό αίσθημα». Αν έμενε εκεί η υπόθεση καλά θα ήτανε.

Μόνο που τα «προϊόντα» αυτά θα «ταξιδέψουν», δυστυχώς και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Πάνω που νομίζαμε ότι είχαμε ησυχάσει από τους «Ράμπο» και όλες τις σχετικές βλακείες δηλαδή.

Το ότι βέβαια τέτοιες πρακτικές θυμίζουν παλιότερες περιόδους στις ΗΠΑ (π.χ. Μακαρθισμός) δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ