Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Καταγγελία για τα μηδενικά κονδύλια του δήμου Αχαρνών στον Πολιτισμό

Ανακοίνωση - καταγγελία για τα μηδενικά κονδύλια για τον Πολιτισμό που εισηγήθηκε ο δήμαρχος Αχαρνών, αλλά και τη γενικότερη στάση του απέναντι στους εργαζόμενους, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).

Σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΜΣ:

«Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής ο απελθών δήμαρχος πήρε συγκεκριμένη θέση. Αποφάσισε ότι ο Πολιτισμός δεν χρειάζεται στους κατοίκους. Στον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε τα κονδύλια για τον Πολιτισμό είναι μηδέν!!!

Αντίστοιχα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του στους μουσικούς των Συνόλων του δήμου που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, αρνήθηκε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που του επιβάλλει ο νόμος για να τοποθετηθούν στις θέσεις που έχουν εδώ και χρόνια προσληφθεί. Η αιτιολογία του ήταν ότι όταν τους απασχολούσε ο δήμος δεν τους κολλούσε ένσημα. Δηλαδή "εκεί που σου χρώσταγαν σου ζητάνε και το βόδι"».

Καταγγέλλουν, ακόμα, ότι «σε πρόσφατη συνάντησή του με τους εργαζόμενους μουσικούς και εκπρόσωπο του Σωματείου μας, με αξιοθαύμαστη ευκολία, ακύρωσε τις υποσχέσεις που έδινε πριν από λίγους μήνες και στους εργαζόμενους, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απείλησε μάλιστα ότι θα κόψει τους πάντες, γιατί έτσι θέλει και ότι δεν ξαναμιλά με εκπροσώπους του Σωματείου μας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και για τους ελάχιστους που θέλει να προχωρήσει τα χαρτιά τους, ζητά, αναίτια και παράνομα, χαρτιά που να πιστοποιούν γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δείχνοντας την πρόθεσή του να τους εντάξει σε άλλες υπηρεσίες και όχι να παρέχουν έργο πολιτιστικό. Αλλωστε, με έξι μόνο μουσικούς δεν μπορεί να έχει ούτε Φιλαρμονική ούτε Λαϊκή Ορχήστρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ