Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο,τι αγαπάς υπάρχει», η νέα δουλειά του συνθέτη Τάσου Γκρους

Σε μια πολύ ζεστή εκδήλωση, την περασμένη Τρίτη, στο «Polis Art Cafe», ο συνθέτης Τάσος Γκρους παρουσίασε την τελευταία του δισκογραφική δουλειά, «Ο,τι αγαπάς υπάρχει», που κυκλοφορεί από τον «Μετρονόμο». Η έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στον πρόωρο και πολύ άδικο χαμό του γιου του, Γιώργου. Η αίθουσα γέμισε από φίλους, συναδέλφους και ανθρώπους που εκτιμούν το έργο του Τάσου Γκρους. Παρευρέθηκε ακόμα η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Μια συγκινητική εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η καινούρια δουλειά του συνθέτη, μια «σπονδή» για την απώλεια κάθε είδους. Για την έκδοση μίλησαν ο Βαγγέλης Βελώνιας, στιχουργός, και ο Κώστας Μαρδάς, δημοσιογράφος - ποιητής. Διάβασε η ηθοποιός Ηρώ Κισσανδράκη. Τραγούδησαν οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης και ο συνθέτης. Η έκδοση περιλαμβάνει 16 τραγούδια σε ποίηση Γκύντερ Γκρας, Αλις Τόρι, Θοδωρή Γκόνη, Πάμπλο Νερούδα, Ιωάννη Βηλαρά, Βαγγέλη Κάσσου, Ηλία Γκρη, Θανάση Βενέτη, Ηλία Κατσούλη, Βαγγέλη Βελώνια, Πωλ Ελυάρ, Ηλία Τσέχου, Ιωάννη Πανουτσόπουλου και Γιώργου Μπασδέκη.

Τραγουδούν οι: Φωτεινή Βελεσιώτου, Καλλιόπη Βέττα, Τάσος Γκρους, Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Παλαμίδας, Μάρθα Φριντζήλα

Ενορχήστρωση: Νίκος Βελώνιας, Γιάννης Κ. Ιωάννου, Γιώργος Νταλάρας, Αλέξανδρος Καψακαβάδης

Εικαστικά: Αλέξια Γκρους


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ