Πέμπτη 14 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 12 μ., στον Βόλο

Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ κοκ στην ΑΓΕΤ, καθώς και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στον Βόλο, οργανώνουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Μαγνησίας, το Σάββατο 16 Μάρτη στις 12 μ. στην αρχή της οδού Ιάσονος, στον Βόλο.

Οι μαζικοί φορείς της περιοχής καταγγέλλουν ότι το «δικαίωμα» στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια, για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών, το έδωσαν οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης. Συνένοχη είναι η τοπική διοίκηση, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας προβλέψει και επιτρέψει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και την καύση και τη δημιουργία εργοστασίων SRF/RDF στη Θεσσαλία, άνοιξε το δρόμο μαζί με την κυβέρνηση, ο δε δήμος Βόλου τον προχώρησε παραπέρα με την κατάπτυστη απόφαση για την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου στην πόλη, χρεώνοντας τους Βολιώτες με 40 εκατ. ευρώ, μαζί με τον καρκίνο και το θάνατο.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, να παλέψουν οργανωμένα με τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές, μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπει φρένο στη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων για τα κέρδη του μονοπωλίου, και παράλληλα να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, όσους έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ, εκείνους που μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες θυσιάζουν τη ζωή και την υγεία σου, όπως κάνουν με το μισθό σου, τη σύνταξη, το εισόδημά σου, τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο λαός». Ανακοινώσεις - καλέσματα εξέδωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Νομού Μαγνησίας, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας και άλλοι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ